Kleur van het jaar 2017

14 september 2016 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Nazomer

Het is nog September maar de woonmerken zijn al volop bezig met de nieuwe collecties voor 2017.

In de interieurblog houd ik je op de hoogte van de interieurtrends 2017 en geef je met regelmaat een voorproefje op wat we in het nieuwe jaar gaan zien. Voor elke interieur-liefhebber is het  een feest om naar uit te kijken.

Kleurinspiratie

Voor 2017 heeft Akzo Nobel de kleur blauw: Denim Drift gekozen. Blauw zien we sinds vorig najaar steeds meer in fashion en interieur dus we hebben er al even aan kunnen wennen. De kleur Denim Drift is een aangenaam, tijdloos, veelzijdig grijsblauw dat afhankelijk van hoe je het toepast er steeds weer anders uit ziet. Daarbij is het een kleur die aansluit bij talloze interieur-stijlen en sferen.

Denim Drift is dé must-have kleur van 2017

Elk jaar wordt er wereldwijd onderzoek gedaan naar trends en nieuwe kleuren, wat wordt samengevat in het Colour Futures boek. Hier wordt de kleur: Denim Drift gepresenteerd in verschillende interieurstijlen en kleurenpaletten. Kijk en geniet mee!

maisonbelle-kleur2017

Kleur kiezen

Kies je voor blauw in je interieur? Maak dan een kleurenpalet van verschillende tinten blauwen combineer dit met bijvoorbeeld hout, zwart en wit. Op deze manier voorkom je dat je interieur op een showroom lijkt. Door een aantal blauw-tinten te combineren in kussens, woonaccessoires of verf ontstaat er heel veel sfeer in je interieur. Dat kan jij ook!

maisonbelle-kleur-van-het-jaar-2017

maisonbelle-denimdrift-blauwen

Warm blauw

Blauw is een koele kleur, combineer je het met hout, riet of andere warm gekleurde materialen dan ontstaat er toch een warm interieur.

maisonbelle-blauw-hout

maisonbelle-blauw-hout

Stukje bij beetje

Niet zoveel zin in een compleet blauw interieur? Denk er dan eens aan om een deel van de muur in een trendkleur te schilderen. Door bijvoorbeeld een lambrisering af te plakken. Je schildert hem zo weer over! Een extra accent leg je door een gekleurde lijn tussen de twee kleuren. Of je maakt een mooie combinatie van donker en licht blauw op je muur.

maisonbelle-lambrisering-schilderen-blauw

maisonbelle-lambrisering-wit-blauw

maisonbelle-murenschilderen

Slaapkamer schilderen

Blauw is een prachtige kleur om in de slaapkamer toe te passen. Het zorgt voor een rustige sfeer zodat je beter tot rust komt. Mooi zijn de voorbeelden in verschillende stijlen zodat je ziet dat het in elke interieur-stijl past.

maisonbelle-slaapkamer-blauw-landelijk

maisonbelle-slaapkamer-schilderen-blauw

Kleur testen

Zie je deze kleur wel zitten in huis? Met de kleurtester kun je hem makkelijk uitproberen, de tester is nu te koop in de winkel. Het kleurnummer van Denim Drift is: S0.10.50. Schilder het op een stuk muur of op een groot stuk karton. Zo kan je bij verschillende momenten van de dag zien hoe de kleur in jouw interieur overkomt.

maisonbelle-denimdrift-kleurtrend-blauw

Succes met schilderen!

handtekening-marije-maisonbelle

Wil je nog meer zien over de kleuren/trends van 2017? Bekijk dan de video via Youtube.

Bron foto’s: Flexa

Blijven lezen?

4 reacties op Kleur van het jaar 2017

  • ivonne zegt:

    weet je welk behang er gebruikt is dat wit met die diverse kleuren blauw?

  • Maison Belle zegt:

    Hallo Ivonne, bedankt voor je reactie. Dit is allemaal geschilderd met de verf van Flexa dus ook de patronen op de wanden. De stippen zijn er waarschijnlijk op gestempeld, dat kan je doen met een stempel of een aardappel deppen in de verf. Vriendelijke groet, Marije – Maison Belle

  • Sarah zegt:

    Ik ben echt helemaal weg van deze kleur! Heb zelf laatst jaloezieën gekocht in deze kleur en ze hangen nu in mijn slaapkamer. Ben er helemaal weg van…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *