Kleur van het jaar 2020

23 september 2019 Kleur,  ND column,  Woonblog - Interieurblog,  

Kleur van het jaar 2020

September is de maand waarin de natuur verandert van kleur. Bomen verkleuren, het wordt frisser en de dagen worden korter. Het is weer even wennen maar elk seizoen is speciaal. Fijn van deze periode is dat het weer zo gezellig thuis komen is. Ik steek vroeg de kaarsjes aan en kruip dan lekker met een kop thee op de bank.

Een nieuw seizoen start voor de interieur branche met: oktober woonmaand. Want het dagelijks leven verplaatst zich van buiten naar binnen en we krijgen weer zin om het binnen gezellig te maken. Ik kan er enorm van genieten om die nieuwe woon-collecties te bekijken en vergelijk zorgvuldig de nieuwe kleur en materialen. Zo blijf ik goed op de hoogte voor mijn interieur advieswerk. In mijn blogs en columns deel ik mijn inzichten en geef ik graag praktische tips voor wie met het interieur aan de slag gaat.

Kleur in huis

Elk jaar wordt er door Akzo Nobel een wereldwijd kleuronderzoek gedaan waaruit een kleuren serie ontstaat voor het nieuwe jaar. De kleuren zijn niet nieuw maar worden in prachtige interieurs toegepast om te laten zien wat die kleur met je interieur doet. Een nieuwe kleur op een wand of in een paar woon-accessoires geeft je huis snel een nieuwe en gezellige sfeer.

kleur van het jaar 2020

Tranquil Dawn

Voor 2020 is alvast de kleur: Tranquil Dawn gekozen. Een zachte natuur tint die zich beweegt tussen groen, grijs en blauw. De kleur straalt kalmte en helderheid uit in het interieur en brengt balans doordat het niet fel is. De naam verwijst naar de zonsopgang en het licht wat daarmee gepaard gaat. Prachtig om de kleuren uit de natuur in huis te gebruiken. Ze zorgen inderdaad voor een fijne, rustige basis zoals het gevoel van die prachtige zonsopgang. Thuis tot rust komen is in deze tijd zo belangrijk.

Tranquil Dawn is een mooie basis kleur die in veel verschillende interieur stijlen gebruikt kan worden. Zo zie je in de kleurenselectie mooie combinaties met diep bosgroen, oud roze en oker geel. Samen met fris wit ontstaat er een licht, Scandinavisch interieur. Terwijl de combinatie met diepe kleuren als bordeaux rood voor een karakteristieke sfeer zorgt.

kleur in huis

Kleur kiezen

Heb je zin in een nieuwe kleur in je interieur? Laat je dan inspireren door deze mooie sfeerbeelden en kies de kleur waar je blij van wordt. Om te weten hoe het in je huis staat zijn er handige kleurtesters te koop waarmee je een stukje muur of papier kunt verven. Zo is goed te zien hoe de kleur in de ruimte overkomt en kan je zonder teleurstelling nog wisselen.

Bijzonder van al die onderzoeken is dat de kleuren uit de natuur nog steeds niet uit de mode zijn. De natuur is en blijft een prachtig geschenk, laten we ons verwonderen.

Meer kleur inspiratie en of wil je kleuradvies? Lees dan verder in de blog. Deze column is speciaal geschreven voor het ND leven september 2019.

Beeld met dank aan: Akzo Nobel – Flexa Kleurentrends 2020

kleur van het jaar 2020

Blijven lezen?

2 reacties op Kleur van het jaar 2020

  • Marie de Jonge zegt:

    Leuk om hier te lezen over het onderwerp interieur en de rol die kleur hierin kan spelen. Vind het ook altijd leuk om inspiratie op te doen om nieuwe kleuren in mijn interieur te introduceren. Ik ben zelf overigens ook een groot fan van natuurtinten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *