Kleur van het jaar 2022

16 november 2021 Woonblog - Interieurblog,  

Kleur van het jaar 2022

Wie mij al wat langer volgt, weet dat ik gek ben op verf. Ik heb mijn meubels en muren met regelmaat een nieuwe kleur gegeven. Ook werk ik in mijn interieur projecten veel met mooie verf kleuren. Inspiratie hiervoor haal in overal vandaan. Uit een tijdschrift, een film of tijdens een wandeling in het bos. Als je goed kijkt dan zie je overal mooie kleurcombinaties, probeer het maar eens! Verf merken hebben veel vaste kleuren maar ook worden er met regelmaat nieuwe kleuren toegevoegd of op een nieuwe manier onder de aandacht gebracht. Zo presenteert Akzo Nobel elk najaar de kleur van het jaar met prachtig beeldmateriaal hoe je deze verf kunt toepassen in je interieur. Als kleur van het jaar 2022 koos Flexa: Bright Skies.

kleur 2022

kleur van het jaar 2022

kleuren 2022

Hier zie je verschillende combinaties van Bright Skies met warme en koele tinten.

Bright Skies kleur van het jaar 2022

Bright Skies is een licht blauwe kleur, vernoemd naar een fris, blauwe lucht. Het zorgt voor een opgewekte en frisse wind in je interieur. Bright Skies is een zachte naturel die op heel veel manieren te combineren is. Natuurlijke tinten combineren is helemaal aan mij besteed. De kleuren in de natuur zijn tijdloos, niet te fel en combineren prachtig met elkaar. Daarom deel ik in deze blog een aantal opvallende en originele combinaties van de kleur van het jaar 2022. Om je te inspireren om thuis ook aan de slag te gaan met verf.

In deze blogs schreef ik al eerder over het kiezen van mooie kleuren voor je interieur. Dus wil je nog meer inspiratie en tips, lees dan vooral ook verder.

Hou je van lichte kleuren? Combineer dan zachte pastels met elkaar. Hou je van meer warmte in huis? Voeg dan  donkerdere tinten of bruin tinten toe, dit maakt de combinatie warmer. Ik hou er erg van om hout te gebruiken in vloer of meubels, dan heb je meteen die warme sfeer. Een pittig zwart accent zoals het kozijn en beton voorkomt dat het geheel te soft wordt.

kleur in huis

blauwe muren

 

Kleur in huis

Een mooie ontwikkeling is dat er steeds meer kleur in de Nederlandse interieurs komt. De tijd dat alles wit was is echt voorbij! Je mag lekker los met je eigen stijl en er mag gespeeld worden met verf. Ga eens aan de slag met een gekleurd vlak op de muur, cirkels of maak bogen met verf. Juist die ronde en organische vormen zijn helemaal hip!

Denk er eens aan om een kast of deuren mee te schilderen in de kleur van de muur. Zo kan je bepalen wat opvalt en wat weg mag vallen. Een saaie deur mag best wat minder opvallen. Wat je de aandacht wil geven valt dan veel meer op.

kleurinspiratie 2022

kleurvanhetjaar 2022

Schilder je muur ‘weg’ in de kleur van de muur.

slaapkamer schilderenEen saaie slaapkamer komt tot leven met een kleurvlak achter het bed!

 

Lange muur woonkamer

Eén van de meest gestelde vragen over de inrichting van je woonkamer is: wat doen we met die lange muur? Doorbreek de saaie, lange wand door te werken met kleurvlakken. Schilder de zithoek in een andere kleur dan de keukenmuur en je hebt direct het gevoel dat het klopt. Zet de lijn ergens in het midden of schilder in het midden een kleurvlak. Heb je nu helemaal de smaak te pakken, schilder je plafond mee voor het ultieme ‘Wauw effect!’

lichtblauw geel muren

muren schilderen

Met restjes verf schilder ik graag vazen en bloempotten. Voor het korrelige effect meng je muurverf met zand. Klinkt misschien raar maar probeer het gewoon eens! Heerlijk om op een regenachtige dag mee te knoeien…

muren schilderen

 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd. Alle informatie over deze kleuren vind je op Flexa.nl. Wil je meer interieur inspiratie? Lees dan verder in de Maison Belle blog.

Foto’s: Flexa Kleurentrends 2022 – flexa.nl

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *