Kleur trends – vt wonen en design beurs

28 september 2016 Interieur trends,  Kleur,  woonbeurs,  Woonblog - Interieurblog,  

Interieur inspiratie

De woonweek van het jaar is begonnen met de VT Wonen & Design Beurs!

Elk jaar is het daar weer heerlijk om interieur-inspiratie op te doen en nieuwe trends en merken te ontdekken. Deze week ben ik als blogger op de beurs en  deel ik mijn favorieten. Mocht je deze week naar de woonbeurs gaan: dan krijg je alvast een voorproefje van wat je te wachten gaat. En kun je er dit jaar niet bij zijn? Volg dan de blog en Instagram om ideeën voor je eigen interieur op te doen.

Opvallend dit jaar zijn de kleuren en stoere, doorleefde materialen die zijn gebruikt om de interieurs sfeer te geven. En daar ben ik heel erg blij mee want de juiste mix van kleur, nieuwe en oude elementen brengt een interieur tot leven. De oude details kunnen toegepast worden in elke interieur-stijl. Let er wel op of je het landelijk, klassieke of juist stoer, industrieel wilt laten uitstralen, met de juiste elementen maakt dit je stijl nóg krachtiger en persoonlijker. De kleuren kunnen je de juiste prikkel geven om je interieur eens op te frissen voor dit najaar.

Voor deze blog selecteer ik een aantal kleuren en materialen die mijn op zijn gevallen op de woonbeurs. En ik geef praktische tips hoe je deze inspiratie kunt toepassen in je eigen huis.

Interieur kleur

Zoals ik schreef in één van mijn vorige blogs is blauw gekozen tot de kleur van 2017 en op de beurs waren heel veel tinten blauw te zien. Opvallend was de combinatie met oker geel, wat de kleur van 2016 is. Het blijkt een groot succes om deze twee kleuren met elkaar te mixen.

maisonbelle-moodboard-blauw-geel

Diep, blauwe muren

Diep, helder blauw op de muur zorgt voor een interieur met lef! Combineer je het met natuurlijke materialen en rustige kleuren dan zwak je de felle kleur af.

TIP: Lijkt de kleur op de muur té fel? Geen zorgen, met de styling en inrichting kun je de sfeer bepalen.

maisonbelle-blauw-buffetkast-industrieel

maisonbelle-blauw-woonbeurs

Blauw met grijs

Combineer blauw met grijs en het geeft een heel rustige basis in je interieur. Ook heel mooi te gebruiken in de slaapkamer omdat je van deze kleuren echt tot rust komt.

TIP: Schilder je kast grijs of grijsblauw en de binnenkant helder blauw, zo worden de spullen in de kast echt de eyecatchers in huis!

maisonbelle-blauw-grijs-vtwonenendesignbeurs

maisonbelle-blauw-grijs-woonbeurs

Blauw met hout

Hout is een mooi materiaal om koele kleuren warmer en gezelliger te doen ogen. Gebruik oude houten materialen en combineer dit met verschillende tinten blauw, groen en grijs. Zou je het hout weg laten dan is het al snel te kil.

TIP: Voeg oud hout in woonaccessoires toe zoals houten foto-lijsten, een rotan mand of een stuk kurk aan de muur als prikbord.

maisonbelle-kurk-blauw-werkplek

maisonbelle-hoekje-styling-woonbeurs

Blauw met oker geel

Fel geel en oker geel, gecombineerd met grijs/blauw of diep blauw, op de beurs viel het op dat deze kleuren veel worden gecombineerd. Het geel maakt het blauw weer wat warmer maar kan ook een pittige tegenhanger zijn van het blauw. Leuk voor de kinderkamer, woonkamer maar ook door bijvoorbeeld een aantal oude kruiken met deze tint op tafel of op de vensterbank te zetten.

TIP: Kies voor oker geel om het een “volwassen uitstraling” te geven. Voor de kinderkamers doet feller geel het altijd goed.

maisonbelle-geel-interieur-woonbeurs

maisonbelle-gele-muur-kinderkamer

maisonbelle-okergeel-woonbeurs

Ik hoop je te hebben geïnspireerd. Volg de blog voor nog meer interieur ideeën vanaf de VT Wonen en Design beurs.

Foto’s: Maison Belle

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *