Kleurentrend – 2016

26 oktober 2015 Kleur,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Kleur in huis

Heb je zin in een nieuwe kleur voor op de muur of in de woonaccessoires? Met kleur kan je een kamer een totaal andere sfeer geven. De trend-kleuren voor het najaar en deze winter zijn prachtig! In de herfst en winter mag het interieur wat knusser en worden de kleuren dieper en warmer.

  1. Groen en blauw zijn de trendsetters. Van petrol blauw tot diep, leger groen, gecombineerd met een van je favoriete kleuren zoals wijn rood, diep paars of oker geel.
  2. Blauw accentueer je door meerdere blauwtinten bij elkaar te gebruiken. Hiermee voorkom je dat je huis een showroom lijkt. Verschillende stoffen en materialen mixen geeft ook een origineler effect dan een vaste set blauwe woonartikelen.
  3. Groen benadruk je met kamerplanten. Een grote palm in een hoek zorgt voor extra groen. Ook zijn groene flessen mooi om van groot tot klein bij elkaar te sparen. Zet ze in een groepje op een kastje en vul ze met een paar groene bladeren.
  4. Geel maakt vrolijk en rood en paars geven nog meer warmte en pit in je interieur.

 

kleuren-pureandoriginal-maisonbelle

Verf van Pure & Original

Schilderen

De een draait zijn hand niet om voor het schilderen van een paar muren terwijl een ander er niet aan moet denken. Door de kleur op de muur kun je het interieur een totaal andere uitstraling geven. Opvallend zijn de natuurlijke verven en speciale verftechnieken die we steeds meer zien in de woon inspiratie. Kalkverf en krijtverf is gemaakt van natuurlijke pigmenten waardoor de kleuren ’leven op de muur’. Je kunt kiezen voor een matte, gladde afwerking of ga met een speciale verftechniek aan het werk om je muren een betonlook te geven in je favoriete kleur.

Kies je ervoor om het anders te doen? Als de basis van je huis goed is, zoals de indeling, kleur op de muren en de meubels, zijn trends leuk te volgen in woonaccessoires. Je wisselt je kaarsen om in een trendkleur en koopt een paar nieuwe kussens voor op de bank. Stem je je bloemen of wandaankleding daar op af dan zul je zien dat de kleuren nog beter uit komen. Is de bank op? Denk er eens over om hem te laten bekleden in je favoriete kleur en stof. Zo wordt je interieur nóg origineler.

Bron foto en kleuren: Pure & Original

oktober woonmaand

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *