Kleurinspiratie: vergrijsd groen

5 september 2016 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Vergrijsd groen

Ben je op zoek naar een mooie kleur  groen voor in huis? Vergrijsd groen is stijlvol, rustig en je kiest voor iets heel bijzonders. Groen is weer helemaal terug van weg geweest, we halen massaal kamerplanten in huis en kiezen voor natuurlijke materialen. Ik gebruikte het recent in één van mijn projecten, te zien in het portfolio. Groen geeft rust en is prachtig om op de wanden te gebruiken. Door te kiezen voor vergrijsd groen is de basis rustig en heel stijlvol. Voor deze blog heb ik een aantal sfeerbeelden geselecteerd die prachtig zijn voor de wanden.

Tip: haal een tester of proefpotje en schilder dit op een stukje muur of een groot stuk karton. Zo zie je goed hoe de tint in jouw huis staat en kun je nog op tijd switchen.

 

groen grijs verf

Uit de kleurserie Energizing Ireland van Flexa

 

Flexa Ierland

De kleurseries van Flexa Couleur Locale zijn geïnspireerd op 5 verschillende werelddelen. Elke lijn heeft een serie kleuren die perfect bij elkaar passen. Ierland is het land van kristalheldere en wilde rivieren  en uitgestrekte vergezichten kleurend in wel 40 tinten groen. Samen geven deze groenen je een interieur waar je rust vindt en weer op kracht kunt komen. Mijn favoriet is vergrijsd groen.

 

vergrijsd groen muren

flexa verf kleuren

groen verf plafond

Kleur: Energizing Moss 7085 van Flexa Couleur Locale

 

Sigma Paradise Found

De kleur Paradise Found noemt Sigma kleur nummer S 4010-G10Y en werd in 2016 uitgeroepen tot kleur van het jaar. Niet alleen in 2016 maar ook ver daarna is deze kleur veel gebruikt. Deze zachte, vergrijsde, groene kleur geeft warmte en geborgenheid en is goed te combineren in veel verschillende interieur stijlen. In de collage zie je verschillende combinaties. Deze tint is iets warmer dan Energizing Moss.  Als je de kleuren tegen de wand in huis houdt dan zie je welke tint er het best bij het lichtinval past.

 

groen interieur verf

muren vergrijsd groen

Kleur: Paradise Found van Sigma

 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd. Kijk verder in de woonblog voor nog meer kleurinspiratie en de laatste woontrends.

Blijven lezen?