Kleurinspiratie: vergrijsd groen

5 september 2016 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Vergrijsd groen

Ben je op zoek naar een mooie kleur  groen voor in huis? Vergrijsd groen is stijlvol, rustig en je kiest voor iets heel bijzonders. Groen is weer helemaal terug van weg geweest, we halen massaal kamerplanten in huis en kiezen voor natuurlijke materialen. Ik gebruikte het recent in één van mijn projecten, te zien in het portfolio. Groen geeft rust en is prachtig om op de wanden te gebruiken. Door te kiezen voor vergrijsd groen is de basis rustig en heel stijlvol. Voor deze blog heb ik een aantal sfeerbeelden geselecteerd die prachtig zijn voor je wanden.

groen grijs verf

Uit de kleurserie Energizing Ireland en Early Dew van Flexa

early dew flexa

Flexa Ierland

De kleurseries van Flexa Couleur Locale zijn geïnspireerd op 5 verschillende werelddelen. Elke lijn heeft een serie kleuren die perfect bij elkaar passen. Ierland is het land van kristalheldere en wilde rivieren  en uitgestrekte vergezichten kleurend in wel 40 tinten groen. Samen geven deze groenen je een interieur waar je rust vindt en weer op kracht kunt komen. Mijn favoriet is vergrijsd groen.

Groen heb je in verschillende schakeringen: van licht tot donker. Voordat je de verf koopt is het belangrijk om te kijken of de kleur bij jouw huis past. Is ie niet te licht of te donker? Een handige manier om dit te testen: koop een tester of proefpotje bij de verfspeciaalzaak en schilder dit op een stukje muur of een groot stuk karton. Hang het karton plat op de muur en bekijk het op verschillende momenten van de dag. Zo zie je goed hoe de tint overkomt en kun je nog op tijd switchen.

vergrijsd groen muren

flexa verf kleuren

Verftip: Koop een tester of proefpotje bij de verfspeciaalzaak en schilder dit op een stukje muur of een groot stuk karton. Hang het karton plat op de muur en bekijk het op verschillende momenten van de dag. Zo zie je goed hoe de tint overkomt.

groen verf plafond

Kleur: Energizing Moss 7085 van Flexa Couleur Locale is groen met een mooie, blauwe ondertoon

 

Sigma Paradise Found

De kleur Paradise Found is van Sigma en heeft kleur code S 4010-G10Y. Deze vergrijsd groen werd in 2016 al uitgeroepen tot kleur van het jaar. Nog steeds is dit een veel gebruikte en fantastische tint. Deze zachte, vergrijsde, groene kleur geeft warmte en geborgenheid en is goed te combineren in veel verschillende interieur stijlen. In de collage zie je verschillende combinaties. Deze tint is iets warmer dan Energizing Moss.  Als je de kleuren tegen de wand in huis houdt dan zie je welke tint er het best bij het lichtinval past. Met deze kleurcodes kan je makkelijk een tint lichter of donkerder nemen. Hier zit namelijk een volgorde in, vraag bij het mengen van een kleurtester eens of ze in de mengmachine de tint lichter of donkerder willen opzoeken. Dan kan je meteen goed vergelijken.

groen interieur verf

muren vergrijsd groen

Kleur: Paradise Found van Sigma

Verftip: Schilder je kozijnen zwart voor een stoere uitstraling. Zo wordt het uitzicht prachtig omkaderd en geef je de woning een industriële sfeer.

groene muren

Histor kleuren: Zelfstandig, Bereidheid en Wier

Verftip: Accentueer elementen als een schouw met een donkere kleur verf. Hier is de schouw optisch wat breder gemaakt door het vlak aan beide kanten door te laten lopen. 

Pure by Flexa – Tundra

In mijn werk maak ik veel gebruik van de Pure serie van Flexa. Groot voordeel is dat hier A4 kaarten van te koop zijn. Zo kan je snel en makkelijk de kleuren thuis bekijken. De Tundra bestaat uit  natuurlijke en warme kleuren vergrijsd groen. Niet te fel maar direct met heel veel sfeer. De Marble serie is ook erg mooi maar wat koeler van ondertoon. Alle kleuren van de Pure collectie zijn prachtig met elkaar te combineren.

In het onderstaande project heb ik Gentle Tundra geadviseerd en gecombineerd met vergrijsd, groene tegels in de bestaande keuken. In combinatie met het wit en het lichte hout is er een fris en Scandinavische sfeer ontstaan. Kies je voor Mild of Real Tundra en combineer je dit met donker hout en zwart dan ontstaat er een vintage sfeer. Dus je kunt hiermee zelf spelen. Van de Tundra serie zijn ook de kleurtesters te bestellen waarmee je een stukje op de muur kunt opzetten om te beoordelen of het je bevalt. Meer van dit project zie je in het portfolio.

vergrijsd groen pure flexa

interieur landelijk

keuken-hout-groen

 

Groen is altijd een goed idee! In diverse woningen en interieur stijlen is groen perfect toe te passen. Het zorgt voor een heerlijke sfeer in huis.

Ik hoop je te hebben geïnspireerd. Kijk verder in de woonblog voor nog meer kleurinspiratie en de laatste woontrends.

Foto’s met dank aan: Flexa, Sigma, Histor en een eigen Maison Belle project

Blijven lezen?