Kopenhagen design stad – 5 hotspots

20 december 2021 Hotspots,  Interieur trends,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Kopenhagen

Dé designstad waar ik tot over mijn oren verliefd op ben is: Kopenhagen. De Deense hoofdstad voelt vanaf de eerste ontmoeting zo vertrouwd! Misschien komt het door de mentaliteit, de grote hoeveelheid fietsers, de architectuur of al het mooie design? Kleurrijk en vrolijk is de stad en zijn de Denen en ze hebben zoveel oog voor design; daar kunnen wij nog veel van leren. Dus het liefst staat elk jaar een weekend trip naar Kopenhagen op de planning: er blijft nog zoveel te ontdekken. En ik deed weer een mega dosis interieur inspiratie op, welke ik graag deel in de blog. Hierbij deel ik 5 hotspots voor de (interieur) liefhebber of wie Kopenhagen wil gaan bezoeken.  Ben je er nog niet geweest? Ik kan het je zeker aanraden!

Na een druk seizoen boekten wij ons vliegticket voor een weekend Kopenhagen en gingen op zoek naar een stijlvol hotel. Scandic is een grote en goede hotelketen in Scandinavië. Scandic opende een nieuw hotel in Kopenhagen, in de gelijknamige wijk Kødbyen. Deze wijk staat bekend als het Meatpacking District, net als in New York. Waar vroeger het vlees werd geslacht worden de oude, industriële panden nu gebruikt als hippe restaurants, clubs en galeries. Dichtbij het centraal station dus voor ons de ideale plek om te overnachten.

kopenhagen hayhouse blog

 

1. Meatpacking District

Het hotel is voorzien van prachtige kamers vol Scandinavisch design, luxe boxspring, heerlijke regendouche met dagelijks ontbijt in het design restaurant. Ik heb mijn ogen uitgekeken van het prachtige interieur waarbij het slager-thema smaakvol is doorgevoerd. Rood marmer vertaalt het vlees en koperen vleeshaken doen dienst als kapstok. Het hotel ligt midden in de hippe wijk en verhuurt fietsen waarmee je heerlijk de stad kunt ontdekken. Wij hebben overdag de mooiste plekken bezocht en zijn ’s avonds het Meatpacking District in gegaan om lekker te eten en een goed glas wijn. Er is volop keuze aan hippe en smaakvolle restaurants en bars tot in de late uurtjes.

scandic kodbyen

hotel kopenhagen

kopenhagen hotel

hotel kopenhagen

scandic kodbyen maisonbelle

 

2. Design Museum Danmark

Voor de interieur liefhebber is hét Design Museum ’the place to be’. Van bekende design klassieker tot de nieuwste, Scandinavische design merken worden meubels en accessoires tentoongesteld. Leuk te weten dat deze musea gratis zijn als je een Copenhagen card aanschaft. Je kunt dan ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en veel musea en bezienswaardigheden bezoeken. Dit prachtige gebouw ligt midden in het centrum en je kunt er uren in doorbrengen. Van tentoonstelling, restaurant tot de geweldige winkel aan het einde waar veel design boeken en items te koop zijn. Alles online te bestellen. 

kopenhagen maisonbelle

danish design blog

design museum copenhagen

design museum kopenhagen

design kopenhagen

 

3. Illums bolighus

In het centrum van de stad zijn een aantal grote warenhuizen te vinden. Heerlijk om rond te struinen voor kleding maar ook op de interieur afdeling. Minstens een hele etage staat vol met de mooiste meubels en interieur items. Een aanrader hiervoor is Magasin en Illum. Maar Illum heeft ook nog een aparte winkel: Illums bolighuis wat Illum’s woonhuis betekent. Drie etages vol met Scandinavisch design: alle bekende, Scandinavische woonmerken zijn hier aanwezig. Ik kan dus wel een dag in zo’n zaak doorbrengen. Natuurlijk is het niet allemaal mijn stijl maar als interieur liefhebber leuk om de design items van vroeger tot nu te bekijken. Helaas is een bankstel moeilijk meenemen maar er zijn voldoende mooie interieur items zoals posters en kleine accessoires om mee te nemen. De prijzen in Scandinavië zijn hoog maar de napret is er niet minder om.

kopenhagen interieur shoppen

illumsbollighus

illumsbolighus

illums bolighus

4. Normann Copenhagen

Met onze fietsen door de stad reden we toch bijna deze winkel voorbij… In de chique wijk Østenbro zit de inmens grote design winkel van Normann Copenhagen. Je weet niet wat je ziet als je binnenkomt! In een prachtig gebouw met meters hoge plafonds, marmeren vloeren en bogen zijn de meubels en woon-accessoires van dit design merk te bewonderen. Misschien ken je het merk van de houten, vogeltjes of de design hanglampen en spiegels. 

normann copenhagen

normann maisonbelle

normann copenhagen

normann kopenhagen

normann copenhagen vogels

 

5. Rundetaarn

Geen woonwinkel, koffie of wijn maar wel een stukje architectuur. Een prachtig gebouw met het mooiste uitzicht over de stad. De Rundetaarn is bijna 35 meter hoog en heeft waanzinnig mooie spiraalgangen naar boven. Goed voor de beenspieren, fotogenieke ramen en als beloning bovenop een plat dak waar je over heel Kopenhagen kunt kijken. Aan de ene zijde kijk je van ‘the bridge’ naar Zweden en aan de andere kant het Deense binnenland in. De kaartjes zijn niet duur en met de Kopenhagen Card zelfs gratis.

kopenhagen rondetaarn

kopenhagen architectuur

rundetaarn kopenhagen

 

Eigenlijk heb ik ruimte tekort om al het moois te laten zien zoals Hay House, de woonafdeling van Magasin, de winkels van Bolia en Vipp. In deze blog lees je nog meer tips over mijn Kopenhagen reisjes. 

 

Ik hoop je te hebben geïnspireerd, meer interieur inspiratie en hotspots vind je in de Maison belle blog. 

Foto’s en tekst: Marije Develing – Maison Belle #nonspon

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *