Koper Oranje wordt de kleur

17 januari 2015 Woonblog - Interieurblog,  

Koper oranje

2015 is begonnen, we zijn weer aan’t werk en de kerstdecoratie ligt bij ons weer op zolder. Zodra de kerstvakantie voorbij is verheug ik me al weer op de zonnestralen van het nieuwe voorjaar. Dus de hoogste tijd om ons huis op te frissen met nieuwe kleuren en wat moois te zoeken voor de plek waar de kerstboom heeft gestaan. Open de deuren en gordijnen en laat het daglicht naar binnen stromen.

Ik neem je alvast mee naar de nieuwe woontrends van 2015. Wat zijn de nieuwe kleuren, materialen en waarmee steel jij de show?

  1. Kleur: Akzo Nobel introduceert als topkleur van 2015: koper oranje. Een diepe en warme kleur die prachtig combineert met roze, neutralen, wit en andere oranje tinten, maar ook metallic kleuren als koper en houttinten.
  2. Planten zijn terug van weg geweest. We hebben ze de afgelopen jaren weinig gezien maar ze horen er weer helemaal bij. Grote planten, in stoere potten zien we terug op beurzen en in woonbladen. Ook botanische prints en ingelijste droogbloemen aan de muur zijn het helemaal.
  3. Handwerk is populairder dan ooit. Brei je eigen poef of kussens op de bank of maak zelf een nieuwe hoes voor over de stoel. Zelf gemaakt is juist heel hip dus haal die breinaalden van zolder, het mag weer!
  4. Grafische prints zagen we al veel in 2014, strakke patronen op behang, stof en in woonaccessoires brengen leven in je interieur.
  5. Ronde vormen mogen gezien worden. Ronde tafels, ronde vloerkleden en zelfs ronde banken. Een lange periode zijn de interieurs recht-toe-recht-aan geweest maar door de rondingen maak je het vrouwelijk en knus.

Natuurlijk hoef je niet mee te doen aan alle trends maar het is toch wel leuk om je interieur zo nu en dan een update te geven. Belangrijk is om je eigen stijl te ontdekken en die aan te houden als basis. Hou je niet van felle kleuren dan kies je een trendkleur in pastel. Dat geeft een totaal ander beeld en zo blijf je bij je eigen woonstijl. Woonaccessoires zijn makkelijk per seizoen te wisselen dus voeg wat toe en zet de rest in een kast. Zo blijft het gezellig in huis.

ndjanuari

Foto: Flexa Koper oranje. WOONCOLUMN VOOR HET ND januari 2015

 

ndjanuari

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *