Krijten op de muur of je eigen knutselhoekje

14 februari 2013 Kids,  Slaapkamer,  

Kinder slaapkamer inrichten

Kinderkamers, ik kan er maar geen genoeg van krijgen. We hebben zelf een meisje van 10 en een jongen van bijna 8. Ik ben de tel kwijt hoe vaak ik hun kamers opnieuw heb geschilderd en heb aangepast. Het stylen en bedenken zit me in het bloed en elk moment wat dan over is, is om het thuis weer wat leuker, hipper en mooier te maken. Nu vragen de kids vrolijk als er een schoolvakantie aankomt: ‘mam, gaan we mijn kamer weer veranderen?’ Het is een hele kunst om de kinderkamers ook zo leuk te houden. Dus blijf ik op zoek naar  leuke en praktische oplossingen om te zorgen dat ze er lekker kunnen spelen maar ook nog kunnen slapen.

 

Een paar leuke ideeën en tips:

  1. Met schoolborden verf maak je de mooiste creaties. ‘ Gewoon’ een muur om je mooiste tekeningen op te maken of een groeimeter door er plakletters op te plakken. Schoolborden verf is niet alleen in zwart te koop maar in alle kleuren. Toch staat zwart wel erg mooi, het maakt de kinderkamer net wat pittiger!
  2. Een eigen knutselhoekje op je kamer is wel erg leuk. Heerlijk om in je kamer een tekening te maken. Maak van Ikea-meubels net iets speciaals door ze te beplakken met plakfolie of behang. Leuk vakantieklusje!
  3. Juist een oud tafeltje of schoolbankje staat zo mooi! En ze zijn vaak zo stevig dat ze nog jaren meegaan, een krasje meer of minder maakt dan ook niet meer uit.
  4. Berg al het speelgoed op in stoere bakken of hang je verzameling aan de muur. Het zorgt ervoor dat de kamer nog redelijk ruim blijft zodat er ook nog geslapen kan worden na al dat spelen…

In de vakantie zin in een leuk spel in huis? Plak masking tape op de vloer en geef de kids hun eigen hinkelpad. Als de lol er vanaf is, haal je het er zo weer af!

 

Blijven lezen?