Kruiden en groenten in eigen tuin of balkon

5 juni 2012 Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Kruidentuin

Kruiden en groenten in je eigen tuin of op je balkon? Al heb je een klein balkon of binnenplaatsje, kruiden en groenten kan je kweken in elke tuin. Het is ontzettend leuk om zelf te doen en de smaken zijn verbluffend beter dan de kruiden uit een potje. Proef het verschil van en aardbei of tomaat uit de tuin: een smaakexplosie! Een hoekje in de tuin of een paar bakken of potten is het enige wat je nodig hebt.
kruidentuin blog
Ik ben gestart met grote bak in de tuin. Je koopt een aantal plantjes bij het tuincentrum, geeft ze goede aarde en zorgt voor water. De natuur doet de rest! Kruiden zijn trouwens buiten veel beter te houden dan in een potje op het aanrecht. (die kunnen bij mij vaak na 2 dagen de vuilnisbak in 😉 Met je eigen kruidentuin geniet je dagelijks van verse smaken in je maaltijd.
   kruiden buiten
Ik geef je een aantal leuke tips die ik ontdekt heb bij het kweken van kruiden en groenten in onze tuin.

  1. Plant munt voor in de thee maar ook in frisse drankjes in de zomer. Het geeft een heerlijke, frisse smaak. Laat de plant goed groeien en geef ze mest om er veel van te kunnen knippen.
  2. Lavendel is niet alleen heerlijk om te drogen voor in de kledingkast maar ook heerlijk door het eten of door de limonade.
  3. Bijna alle kruiden zijn geschikt voor de tuin, enkelen zijn niet winterhard maar de meeste kruiden komen na de winter gewoon weer op…
  4. Bewaar oude pallets en gebruik ze om kruiden tussen te zetten: Op deze manier heb je weinig ruimte nodig, je kunt ‘diagonaal tuinieren.’
  5. Wijnkistjes op een lage tafel maken een ideale groentetuin. Vergeet geen gaten in de kistjes te boren zodat het water eruit kan.
  6. Houten bakken zijn prachtig als kruiden/groenten tuin.  Mix meerdere soorten groenten en sla in de bakken. Ruimte genoeg en op tijd oogsten!
  7. Een aardbei uit de tuin heeft zoveel meer smaak dan uit de supermarkt. In potten doen ze het vaak het best en hangen de vruchten niet op de grond. Dagelijks even langslopen of ze rijp zijn voordat de vogels ze gezien hebben.

Wil je meer lezen over tuinieren? Lees dan meer in de tuinblog.

 

Veel tuinplezier gewenst!

Blijven lezen?