Lef met een vloerkleed!

2 april 2014 Kleur,  Styling,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Vloerkleed

Bijzondere interieurs zeggen zoveel over de bewoners! Ik kijk graag eerst in een huis voordat ik de bewoners leer kennen. Is het origineel, gewaagd, rustig, kleurrijk? Mijn oog viel deze week op verschillende interieurs met bijzondere vloerkleden. Wauw, wat kan je je interieur een boost geven met zo’n gewaagd karpet! Lekker wat kleur in huis of juist een bijzondere print? Oude vloerkleden worden ook steeds meer hergebruikt in een modern interieur. Of ze geven ze een fel kleurbad, maken er een patchwork tapijt van? Kleed in de hal, keuken of in je slaapkamer: het kan allemaal.

Een paar praktische tips voor het kiezen van een vloerkleed:

  • Zorg voor een rustige basis in huis bij een fel vloerkleed of een rustig vloerkleed bij een vol of kleurrijk interieur. Zo komt het karpet nog mooier uit!
  • Kies de stijl, ga je voor bloemen, patronen of juist voor een effen kleed met een zachte, hoge pool?
  • Bepaal de juiste maat. Onder de eettafel en in de zithoek is het erg belangrijk dat het vloerkleed groot genoeg is. Zet de bank deels op het kleed, zo lijkt je zithoek veel groter. En er is genoeg ruimte om de tafel nodig voor het schuiven met je stoel.
  • Verschillende kleur en materialen geven je interieur een hele eigen sfeer. Vraag of je de vloerkleden thuis mag proberen voordat je over gaat op een dure aankoop. Dat is vaak veel beter te zien dan in de winkel. Verschillende online shops bieden  de zichtservice. Ze komen bij je thuis met de vloerkleden, zo kunnen ze je adviseren en zie je direct het effect

Kortom: genoeg mogelijkheden met vloerkleden in huis. Hou je hoofd koel en neem de tijd om je eigen stijl te ontdekken. Probeer het uit: er is vast en zeker een mooi vloerkleed voor je te vinden!

 


0 reacties op Lef met een vloerkleed!

    De mogelijkheid om te reageren is afgesloten op deze pagina.