Lente 2021 – veldboeket diy

15 februari 2021 Bloemen en planten,  D.I.Y. Zelfmakers,  Seizoenen,  

Lente 2021

Ik ben geen winter mens dus tel na de feestdagen de weken af tot het voorjaar begint…  Dit zijn de maanden dat ik verlang naar de zon, bloesem en voorjaars bloemen. Ik ben gek op bloemen; daarom haal ik juist nu extra bloemen in huis. Een standaard boeket, daar hou ik niet van. Het liefst ga ik zelf aan de slag en kies bloemen van het seizoen waar ik zelf een mooie bos van maak. Het veldboeket is bij mij nog steeds favoriet, dit zijn die hoge boeketten en verschillende, nonchalante bloemen. En ik hou van grote eyecatchers in het interieur dus ik heb een voorraadkast vol met mooie, grote vazen om telkens weer wat moois te maken. Regelmatig deel ik deze boeketten op mijn Instagram feed en komen er veel enthousiaste reacties!

Vind je het leuk om zelf zo’n boeket te maken? In deze blog laat ik je zien hoe je dat doet, het is echt niet moeilijk. Dit voorjaarsboeket maakte ik op een vrije dag in onze boerderij keuken. Deze keer ligt de focus op kleur: verschillende bloemen mix je door elkaar, elk per twee tot drie stuks.

lente in huis bloemen

Doe het zelf: veldboeket diy

  1. Bloesemtakken zijn perfect als basis van dit boeket, ze zorgen voor stevigheid en zijn met en zonder bloesem mooi om te zien. Zet ze in een grote, smalle vaas en laat ze hoog. Té korte bloemen passen niet goed in dit boeket.
  2. Knip een stukje van de takken af zodat ze het water goed opnemen. Stugge takken als Magnolia kan je nog extra kneuzen zodat ze meer water opnemen om te gaan bloeien.
  3. Voeg je telkens wat kleurrijke bloemen toe, het liefst per 3-4 stuks. Het gele bolletje heet: Craspedia en kan hierna heel goed gedroogd worden. De gele kleur staat vrolijk en het bolletje mixt mooi met de verschillende vormen bloemen. Als het boeket is uitgebloeid, haal ze er dan uit en laat ze drogen. Leuk voor in een los vaasje of in een droogboeket. Ik schreef hier eerder al eens een blog over.
  4. Knip de bloemen in verschillende hoogtes zodat het boeket niet te stijf wordt. Om het fris en licht te houden combineer ik dit met witte lente bloemen als: Franse tulpen, Ranonkels en soms een Anemoon. Tulpen groeien in de vaas dus als die boven de rand uitkomen dan zal je zien dat ze na een paar dagen beter in het boeket passen. Een Franse tulp wordt extra lang en hangt prachtig over de vaas.
  5. Kies een fel gekleurde bloem zoals deze blauwe Ridderspoor, deze geeft het boeket nog een éxtra kleur boost!

lente 2021 bloemen

lente 2021 boeket

lente-2021-veldboeket

veldboeket maken lente

voorjaars boeket maken

lente in huis bloemen

Vind je dit te lastig of lukt het niet? Vraag dan je bloemist om mee te denken. Veel bloemisten hebben losse bloemen te koop zodat je samen een lente boeket kunt samenstellen. Voor zo’n veldboeket zijn niet heel veel bloemen nodig. Belangrijk zijn de bloesem takken als basis en een aantal grote, stevige bloemen om dit mee te combineren. Het blad haal je er bijna allemaal af zodat de focus op de hoogte en de bloemen zelf ligt. Wil je het boeket nog wat voller maken? Voeg dan nog wat extra groen toe zoals Eucalyptus takken of siergras. Na het bloeien kan je de siergrassen ook drogen om later weer te gebruiken. Kom maar op met het voorjaar!

Ik hoop je te hebben geïnspireerd! Wil je meer interieur inspiratie, lees dan verder in de blog.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *