Lente in huis met bloemen

15 februari 2015 Woonblog - Interieurblog,  

Bloemen

Terwijl ik het ijs deze ochtend weer van mijn autoruiten krab, valt mij oog op frisse krokussen die in de tuin van de buren uit de grond komen. Oh, wat heerlijk: dit zijn de eerste tekenen van het voorjaar!

Ik ben geen wintermens; van mij mag de winter warm en kort zijn, zodat het voorjaar stiekem veel te vroeg begint. Dus begint bij ons binnen in huis het voorjaar zo vroeg mogelijk. Standaard komen in januari de bloembollen op tafel. Zijn ze uitgebloeid, dan is het weer een feestje om nieuwe bollen uit te zoeken. Hetzelfde met bloesemtakken, vanwege mijn vazentic heb ik (veel te) veel mooie flesvazen in huis. Het liefst vul ik ze met stoere takken die zich uiteindelijk tot een ware bloemenzee openen. Standaard boeketten vind ik vaak wat gewoon. Als een kind in een snoepwinkel sta ik op zaterdag op de markt en koop een aantal losse takken, bloemen van het seizoen en groen om daar zelf een boeket van samen te stellen. Daar kan ik zo van genieten.

Tegenwoordig bestel ik mijn boeketten ook via internet. Online bloemstylisten stellen boeketten samen die wij naar wens in de avonduren thuis krijgen bezorgd. Wat een uitvinding en wat modern. Net als met bijvoorbeeld een biologische groentetas, kun je een abonnement op maat afsluiten, wat trouwens helemaal niet duurder is dan een standaard boeket. Door dat abonnement op maat kunnen de stylisten steeds de mooiste en meest verse bloemen inkopen. Het blijkt dus elke keer weer een verrassing wat mijn bloemenvrienden deze keer hebben bedacht voor ons. Een goed idee, waar ik heel blij van word.

Wil je zelf aan de slag met het samenstellen van een mooi boeket, dan heb ik de volgende tips:

  1. Kies bloemen van het seizoen, die zijn vaak voordeliger en verser.
  2. Zet de bloemen in een grote XXL vaas, die tapstoe loopt van boven.
  3. Kies dan ook voor lange bloemen zodat ze goed boven de vaas uitkomen.
  4. Een paar felle kleuren knallen eruit met wat fris groen blad, zo hoef je niet heel veel bloemen te kopen.
  5. Ga op zoek naar een bloemist die je begrijpt. Van een bos in jouw stijl, heb je veel meer plezier, het hoeft niet eens duurder te zijn.

 

BLOOMON_001_webBron foto: Bloomon

Wooncolumn voor het ND februari 2015

 

ndlevenfeb15

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *