Lente kleuren 2015

20 februari 2015 Woonblog - Interieurblog,  

Kleur

Meer kleur in huis, hoe doe je dat? In deze blog geef ik je tips om lente kleuren aan je interieur toe te voegen. Kies bij voorkeur voor een rustige en tijdloze basis. Dan bedoel ik een stijlvolle vloer en meubels die de ruimte goed vullen, gecombineerd met rustige basis-kleuren waarmee de ruimte mooi tot haar recht komt. Kom je daar zelf niet uit dan is het geen slecht idee om eens een interieurstylist te vragen om hier in te adviseren. Je zult zien dat je van een goede basis jaren plezier zult hebben.

Nu de nieuwe lente kleuren langzaam in de winkels verschijnen, vind ik het heerlijk om me te laten inspireren. Wat zijn kleuren voor voorjaar zomer 2015 en welke materialen zijn trendy dit seizoen? Etalages inspireren mij vaak om ook aan de slag te gaan met kleur in mijn interieur. Om het niet te gek te maken zijn kussens en textiel een makkelijke en betaalbare manier om mee te spelen. Een paar nieuwe kussen-hoesjes en een plaid geven je zithoek een nieuwe, frisse look.

 

leenbakkerbankElementenbank van Leen Bakker

 

Ik wil je inspireren hoe je de kussens en het textiel uitzoekt en combineert zodat jij er zelf mee aan de slag kunt gaan.

  1. Neutrale bank met gekleurde kussens. Fleur je zithoek op met gekleurde kussens en een plaid op de bank. Kies een vrolijk kleurenpalet en zoek textiel waar deze kleuren in terug komen. Dat kan een effen stof zijn of een fleurige print.
  2. Verwisselbare hoezen. Ben jij zo’n iemand die gek is op het veranderen van je interieur? Kies een bank of stoelen met losse hoezen, Ikea heeft bijvoorbeeld een aantal modellen in het assortiment. Er zijn zelfs websites waar je deze hoezen in de meest originele stoffen kunt laten maken. Door (in de loop van de tijd) meerdere hoezen aan te schaffen kun je in een middag je complete interieur veranderen.
  3. Elementen in verschillende kleuren. Elementen banken zien we ook veel in verschillende kleuren-combinaties, mix & match: zo wordt het speels!
  4. Geef je eethoek meer kleur. Een vrolijk gekleurd tafelkleed geeft je eethoek een totaal andere uitstraling. Niet alleen voor het eten maar juist om die hoek in huis een nieuw uitstraling te geven. Kussens op de stoelen, een paar nieuwe mokken en vrolijk gekleurde bloemen op tafel: klaar ben je.
  5. De kracht van herhaling. Laat de kleuren en patronen terugkomen om het resultaat te versterken. Door vooraf te bedenken welke kleuren je wilt gaan combineren, wordt het makkelijker om de juiste stoffen te vinden. Combineer stijlen en patronen voor een verassend en persoonlijk resultaat.

Veel succes met het uitzoeken van je nieuwe voorjaars-kleuren. Ik ben benieuwd naar het resultaat!


, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *