Lente op tafel – Pasen met OTTO

2 april 2015 Feestdagen,  Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  

Heerlijk: het is weer bijna Pasen. Een fijn, lang weekend met lekker eten, rustig aan doen en veel tijd voor elkaar. Ik verheug me sinds kind al op dit voorjaarsweekend. En nu wij zelf kinderen hebben, vind ik het belangrijk om deze traditie door te zetten dus het ontbijt is elke keer een echte verassing. Lente op tafel: vol bloemen, heerlijke croissants, verse jus d’orange en niet te vergeten een chocolade paashaas.

Ik dek de tafel voor een uitgebreid paasontbijt. Vol verse voorjaarsbloemen en heerlijk eten voor een heerlijke start van de dag. Voor wie wil uitslapen, maak er een brunch van. En natuurlijk zijn de weekenden hiernana het ultieme moment om het te herhalen dus dit wordt de basis van een heerlijk, lang weekend. Ik kan niet wachten….

In deze blog geef ik een aantal tips voor de styling van de Paas-tafel.

Tafel dekken

Wit tafel linnen geeft het ultieme restaurant-gevoel. Dus investeer in een chique, tafelkleed in mooie stof, dat oogt veel stijlvoller dan plastic. Door de basis op tafel en in het servies licht te houden, accentueer je nog meer wat er op tafel staat. Bij de kinderen kan een extra placemat een oplossing zijn tegen vervelende vlekken.

Servies

Kleurrijk servies staat prachtig op een effen tafel laken. Met pastel kleuren in schaaltjes, manden of vaasjes geef je de tafel een gezellige voorjaarssfeer. Vul het  servies aan met bordjes en schaaltjes met een verschillend motief. Door te stapelen ontstaat er een ‘restaurant gevoel’.

Bloemen

Verse voorjaarsbloemen in witte vaasjes geven de tafel een dromerige sfeer. Zet een paar vaasjes neer en kies verschillende bloemen in zachte pastel kleuren. Maak een groepje bloemen in het midden van de tafel of zet bij elk bord een vaasje met een bloem. Witte vazen en kaars houders met geometrische vormen en lijnen zijn erg trendy in je interieur en op de ontbijttafel.

  • Het ontbijt:

Verse jus d’orange, croissants, gekookte eieren en nog veel meer lekkers voelt als echte verwennerij. Na het eten serveer je koekjes en cupcakes bij de koffie om nog lekker lang na te tafelen. Leuk in de glazen potten zodat je verschillende hapjes kunt laten zien op tafel. Laat de kinderen paas-eieren zoeken zodat je zelf lekker lang kunt blijven zitten. Meer paas-tafel inspiratie vind je in de woonblog.

Ik wens je een heel fijn Paas – weekend!

 

In samenwerking met Otto

Blijven lezen?

0 reacties op Lente op tafel – Pasen met OTTO

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *