Let’s go green!

25 maart 2015 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Groen in huis

Groen is dé hit dit voorjaar en daarna, want zowel buiten als binnen wordt het groener. Haal groen in huis met kamerplanten, verf of met groene woon-accessoires.

Kamerplanten

Kamerplanten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ik moet zeggen dat ik zeker nu het voorjaar wordt, ik ook steeds meer zin in groen in huis krijg. De afgelopen jaren zijn mijn groene vingers eens stuk minder groen geworden. Planten waren duidelijk minder te zien in jonge en moderne interieurs. Die tijd is nu voorbij!

Kies voor een mooie, grote kamerplant en een xxl pot. Zoek een plant met pot die je interieur aanvult en maak er een goede hoek voor vrij. Zo wordt die plant een ware eyecatcher. Tip: Laat je goed adviseren in de winkel over de verzorging van de plant. Zo voorkom je dat je investering na een paar weken in de groencontainer terecht komt.

Buiten naar binnen

Hoog op mijn planning staat het schoonmaken van ons terras en de tuinmeubels. Omdat wij een heerlijke, grote tuin hebben leven we vanaf april meer buiten dan binnen. De trend van dit moment is om binnen en buiten door te laten lopen. Dus voer je woonstijl door tot op het terras en haal meer natuur binnen in je interieur. Vloeren kunnen doorlopen in kleur en zelfs in materiaal. Bij ons is de vloer wel verschillend maar maak ik gebruik van oud hout, dezelfde stijl plantenpotten en hetzelfde kleurenpalet. Zo lijkt zelfs ons huis ruimer, als de deuren open staan. Veranda’s, buitenhaarden en lounge banken geven je terras een echt huiskamer gevoel. Zo kom je zelfs in Nederland de mooie avonden in je tuin door.

Kleurenpalet

Verfmerken komen met steeds meer prachtige groentinten in collecties. Door een zachte groentint te kiezen voor de muren ontstaat er een rustgevende sfeer. Schilder je muren in een zachte, vergrijsde tint, in de accessoires kan je diepere en donkerdere groen tinten gebruiken. Groene flessen, veel planten en fris voorjaarsgroen geven je interieur een echte voorjaarssfeer. Na de zomer voeg je hier  warme kleuren zoals wijnrood, oker geel of diep bruin aan toe. Zo pas je de sfeer aan naar het seizoen.

flexaMuurverf van Flexa

 

Veel succes bij het uitzoeken van jouw perfecte groen in huis.

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *