Liefde voor bloemen

5 januari 2018 Bloemen en planten,  ND column,  Seizoenen,  Styling,  Woonblog - Interieurblog,  

Voorjaar

Bloemen in huis, ik krijg er nooit genoeg van. Als de kerstboom de deur uit is, fleur ik de grauwe januari maand op met extra veel bloemen en bloembollen in huis. Als kind ‘plukte’ ik spontaan alle narcissen uit het gemeenteperk. Een teken dat ik het echt niet kon laten …

De hele week kan ik me verheugen op de markt op Zaterdag. De hele middag kan ik me vermaken met het struinen langs bloemen kramen, genietend van al die geuren, vormen en prachtige kleuren. Het kijken alléén al is een feestje. Door de vormen en kleurcombinaties krijg ik de beste ideeën voor mijn interieur-projecten. Het fijne van de markt vind ik dat de seizoensbloemen niet duur zijn. Dus koop ik dan een enorme stapel tulpen of meer soorten en mix dit door het hele huis. Zo haal je het voorjaar in huis met bloemen:

 

Styling

Vazen zijn erg bepalend voor hoe een boeket oogt. Elk boeket in dezelfde vaas, misschien kan het ook anders? Kijk eens in de winkel of in tijdschriften en doe inspiratie op voor andere mogelijkheden. Een flesvaas van gerecycled glas heeft eigenlijk maar een paar lange bloemen nodig. Kies voor groot, dan heb je maar één nieuwe vaas nodig. Een andere mooie manier is combinaties maken van een een aantal vazen bij elkaar. Zet ze in een groepje en mix je bloemen van hoog tot laag. Het staat heel speels en het oogt toch rustig omdat je ze groepeert.

Tulpen groeien door als ze in de vaas staan. Lastig, omdat je ze steeds moet bijknippen. Ik kies daarom voor een heel hoge vaas en zet ze laag onder in de vaas. Tijdens het groeien maken ze een ronding in de vaas, waardoor ze niet meer uit de vaas groeien maar steeds mooier worden!

 

bloem styling tulpen blog

bloem styling blog

 

Bloembollen

Wil je langer genieten van je bloemen? Bloembollen zijn nu volop verkrijgbaar. Ze zijn zo mooi om je interieur een lenteboost te geven! Durf hier ook te kiezen voor groot. Gebruik dus een éxtra grote schaal of vaas om de bloembollen in te zetten. Neem een grote schaal en vul hem met zoveel mogelijk bollen, dek ze af met mos en laat ze hun gang gaan. Of pak een bol in met een krant of een stukje jute, strikje erom en klaar. Geef bloembollen geen of heel weinig water, zodat de bloemen heel langzaam open gaan. Zo heb je echt een pronkstuk op tafel.

 

bloem-bol-hyacint-maisonbelle

 

Bloesem takken

Bloesem is sprookjesachtig mooi. De prachtige bloesem van fris wit tot zachtroze zorgt voor een ultiem voorjaarsgevoel. Voordat de bomen buiten uitlopen, snoei je alvast een paar takken voor binnen. Die komen nog eerder uit, zodat je daarna van de bloesem buiten kunt genieten.

Het is nu nog nog koud buiten, maar een mooie bak met bloemen op de tuintafel geeft de tuin meteen een fijne sfeer. De natuur is een wonder en daar krijg je nooit genoeg van. Geniet van deze knusse maanden!

 

Deze column is geschreven door Marije Develing voor het ND bijlage Leven

Bron foto’s: www.mooiwatbloemendoen.nl

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *