Mand met was

13 november 2015 Badkamer,  Opruimen,  Woonblog - Interieurblog,  

Huishouden

Het huishouden is een hele organisatie. Houd je van een mooi en gezellig huis dan herken je het dilemma vast. Ga je ’s avonds lekker op de bank zitten en laat je die mand met was en de afwas staan? Of kies je er voor om alles op te ruimen, met het risico dat je tegen bedtijd pas de bank bereikt.

Niet getreurd, hier gaat het ook zo. Met 2 pubers in huis en wij beide een drukke baan is de was en het schoonmaken soms nog de grootste uitdaging. Nu heb ik het geluk dat mijn moeder me veel heeft geleerd, van die oma weet raadt, handige maar ook praktische tips. En hoe eigenwijs ik ook ben, ik kom er vaak achter dat haar tips toch stiekem wel de beste zijn. Bedankt, mam!

 

5 Praktisch huishoudtips

  1.  geef alles een vaste en duidelijke plek in huis
  2. begin en eindig je dag met opruimen
  3. vouw de was meteen op als het droog is
  4. vuile was meteen in de wasmand
  5. draai regelmatig een was zodat het werk niet teveel ophoopt

Een groot deel van deze dingen doe ik dagelijks maar ik heb wel eens mijn momentjes dat ik het niet meer bij kan houden. En dat is soms maar eens zo, dan kies ik liever even voor de bank na een drukke werkweek. Moet kunnen, toch? Maar als ik deze tips zoveel mogelijk opvolg dan is mijn huis toch wel heel veel gezelliger. Bovendien houd ik van praktisch en mooi. Dus ik kan heel blij worden van een mooie wasmand, een opgeruimde keuken en fris gewassen kleding in de kast.

 

102547-Laundry-Bag-Oval-Pink-MOOD-02

 

Was sorteren

Bij Brabantia begrijpen ze dat. Stijlvolle en praktische oplossingen is waar zij elke dag mee bezig zijn. Daarom is het merk al zoveel jaar vooroploper op huishuid-gebied. Toen ik de nieuwe collectie producten zag, was ik zo enthousiast! Wat een ideale oplossingen en helemaal in de stijl van nu. Trots dat ik gevraagd werd om er een blog-post aan te besteden.

Wat maakt het wassen van kleding nou makkelijker? Het begin allemaal met een goede wasmand. Dit zorgt ervoor dat het voor je hele gezin duidelijker is om de vuile was in de mand te gooien. Niet meer laten slingeren maar direct op de juiste plek. Mijn manier is: was sorteren in de mand. Eén mand voor de lichte was en één voor de donkere was. Dat is voor de kinderen soms nog wat lastig maar over het algemeen gaat het heel goed. Ik haal de waszak uit de mand en stop het zo in de wasmachine. Het scheelt mij een hoop frustratie vooraf doordat ik niet alles meer hoef uit te zoeken.

 

Stackable-Laundry-Box_assortment_mood_1

 

Je kunt kiezen voor één grote wasmand, voor alles samen of je kiest voor een kleinere maat en sorteert meteen op kleur. De nieuwe wasboxen zijn compact en stapelbaar. Handig als je nog wat ruimte in een hoek van de bijkeuken of badkamer over hebt. Doordat je de hoogte in gaat staat niet alles zo vol.

 

Van de vloer

Een mand van de vloer af, is ook ideaal. Vooral als je klein behuisd bent. Doordat je de waszak ophangt, blijft de vloer vrij en oogt het ruimer en netjes. Een leuke manier die Brabantia laat zien is waszakken op kleur, aan een stijlvol kledingrek. Wat een goed idee, je moet er maar op komen! Zo’n waszak is ook ideaal om mee te nemen op vakantie, je vouwt hem op en stopt hem in je koffer.

Heb je zin  in meer praktische huishoud- en opruim-tips? Lees de serie opruim-artikelen in onze blog. Van de hal tot de zolder voor meer orde in de chaos.

 

106064-Hanging-Laundry-Bag-Pastel-Mint-Mood-02

102523-102509-102547-Laundry-Bag-Oval-MOOD-03 landscape

 

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker… Enjoy your laundry!

handtekening-marije-maisonbelle

Een samenwerking met Brabantia.

Blijven lezen?

3 reacties op Mand met was

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *