Meet the blogger – Amsterdam

7 oktober 2014 Hotspots,  Woon collecties,  

Blog congres

Afgelopen Zaterdag was ik erbij: Meet the blogger in Amsterdam. Een bijeenkomst van 150 internationale bloggers, we werden een dag lang geinspireerd door internationale trendwatchers in hotel Arena in Amsterdam. Het weer was heerlijk, het hotel is prachtig en de sfeer was gezellig en inspirerend.

Een bijzondere ervaring om zoveel collega’s te ontmoeten die vol passie over hun eigen vak schrijven. Voor een leek een redelijk onbekende baan maar Zaterdag werd weer heel duidelijk hoe belangrijk bloggers zijn in deze tijd. Als blogger deel je je passie met je volgers, je schrijft je eigen verhaal, ervaring en kijk op de wereld. Dat maakt het juist zo puur en bijzonder en zo anders dan commerciele informatie. Als blogger deel je een deel van je leven met je volgers. En wat is het mooi dat daar geen vaste standaard voor is. De een combineert het met een gezin, de ander met een drukke full-time baan en een ander kiest ervoor om full-time blogger te zijn. Wat doe je zoal als blogger? Veel uren breng je toch door achter een beeldscherm, op zoek naar nieuwe trends, inspiratie en informatie die mooi genoeg is om te delen. Juist daarom is het zo inspirerend om zo nu en dan zo’n dag bij elkaar te zijn.

De dag begon met de trends van 2015, nieuwe kleuren, materialen en designs. Om daarna diverse kleine presentaties te kunnen volgen. In de oude kerk was een pup up markt opgezet, vol nieuwe produkten en nieuwe merken op de Nederlandse markt. Lekker struinen van cadeau-boeken tot een binnen picknick-ervaring van Simply Slow. Gewoon, omdat het kan!

Hotel Arena is door de jaren heen ontwikkeld van een verpleeghuis tot een cultureel 4-sterren hotel met café, restaurant en zalen. Het ligt prachtig aan het Ooster park en de gebouwen zijn op zich zelf al bijzonder qua architectuur. Het interieur van het hotel en de zalen zijn allemaal even mooi, het eten en drinken heerlijk verzorgd. Een aanrader voor een weekendje Amsterdam of voor een feestje!

De nieuwtjes:

  1. De trendkleur volgens Akzo Nobel voor 2015 is koper oranje, een warme kleur die heelmooi past bij de koper trend.
  2. Volgens de trendwatchers uit Parijs worden de kleuren de komende jaren lichter en heel natuurlijk. De nude stijl past bij de rust die men zoekt in deze drukke tijd.
  3. Het succesverhaal van het tijdschrift Kinfolk is heel opvallend. Kinfolk gaat over familie, eten en natuur. Back to basic is het succes!

Kortom: mooie ontwikkelingen waar we nog veel meer van zullen gaan horen. Geniet mee van de foto’s die ik maakte van deze dag.

 

DSC_0002

DSC_0029

DSC_0027

DSC_0034

Het event was tot in de puntjes gestyled, inclusief wand voor de visitekaartjes. ‘Pick a quote, exchange it for your business card’.

DSC_0039

DSC_0065

DSC_0040
DSC_0049

Hotel Arena heeft een prachtig interieur, de oude panden zijn naar elkaar toe getrokken door de inrichting.

DSC_0071

DSC_0053

Fotografie: Maison Belle


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *