Mix en Match je interieur

16 oktober 2013 Lifestyle,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Interieur column

De zomer periode zit er weer op en de dagen beginnen langzaam korter te worden! Het wordt weer tijd om het in huis weer eens gezellig te maken. Ben je eigenlijk helemaal tevreden met je interieur? Of kwam je na de vakantie teleurgesteld weer thuis? Vaak zijn dit de momenten dat je je eigen huis ineens met andere ogen bekijkt. En dat is helemaal niet verkeerd! Het is zo goed om thuis te komen in een fijn en gezellig huis en dat kan ook bij jou. Hoe pak je dit aan?

Alles is mogelijk, als je je er maar goed en fijn bij voelt.

Stel jezelf de vraag of alle meubels nog voldoen aan je wensen, ze verhogen het woongenot echt. Passen ze nog bij de periode waarin je nu zit of moet er nodig een frisse wind doorheen? Is het nodig tijd om de muren eens een fris verflaagje te geven?

Soms is een nieuwe indeling de oplossing en door de meubels door het huis heen eens flink te mixen hoeft er niet altijd veel nieuws te worden gekocht! Het oude kastje van oma hoeft niet in de schuur te blijven staan maar kan met een nieuw verfje een pronkstuk in je woonkamer worden. Oude krukjes kunnen als bijzettafeltje worden gebruikt. De hele zithoek ziet er dan ineens weer veel leuker uit!

Durf te mixen en te schuiven en kijk eens naar de kleuren van je kleding in kast. Dat is een handige manier om in een oogopslag te zien welke kleuren je voorkeur hebben. Is dat een hippe mode-kleur zoals turquoise of kies je liever voor zachte pastels als mintgroen en zacht roze? Natuurlijk kan dat  ook in je interieur gebruiken, je zult zien dat je daar heel blij van gaat worden!  Door een paar nieuwe kussen hoezen, kaarsen en een paar nieuwe woonaccessoires toe te voegen kan je het verschil maken! En ga eens op jacht in je eigen huis naar spullen in die kleur, zo kunnen zelfs boeken of een gekleurde vaas uit het stof komen en een pronkstuk worden in een open kast.

Laat je inspireren door mijn nieuwe columns in het Nederlands Dagblad en volg stap voor stap de tips die er worden gegeven. Er zit vast wel iets bij wat je zelf kunt proberen dus haal dat potje verf, die nieuwe kussens en ga aan de slag met het kastje van Oma! Met een krijtverf is het zo droog en je zult trots zijn op je resultaat!

 

Foto: bank Charlie Het Kabinet

ndlevenmixandmatch

Blijven lezen?