Mooie verlichting

18 november 2015 Verlichting,  Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Verlichting

Verlichting is vooral aan het begin van de herfst een opvallend puntje in je interieur. Merk je ook dat het nu al zo vroeg donker wordt? Ik moet er weer even aan wennen, vooral aan het eind van de middag. Lamp en licht is juist nu extra belangrijk, uit praktisch oogpunt maar ook als sfeermaker in je interieur.

In veel interieurs is veel te weinig aandacht besteed aan mooie verlichting. Die hoek is eigenlijk wel erg donker maar we kunnen gewoon geen lamp vinden die we beide mooi vinden. En dat is inderdaad een leuke uitdaging. Er is zoveel aanbod van staande lampen tot hanglampen bij Flinders in alle soorten en stijlen dat je er zelf soms gewoon niet uitkomt. Daarom wordt tijdens mijn interieuradvies de verlichting ook doorgenomen en maak ik een lichtplan. Hoe is de verdeling van het licht, passen de lampen nog bij de woonstijl en is het licht prettig?

 

lamp design

Kamer inrichten

Een belangrijk begin is om je woonstijl te leren kennen om een kamer goed in te richten. Dat kan per periode natuurlijk verschillen en dat is helemaal niet gek. Soms wil je gewoon wat anders en is het tijd om je interieur een opfrissen te geven. Belangrijk is dan wel om kritisch naar de materialen te kijken. Nieuwe stijl, nieuwe kleuren, passen die lampen er dan eigenlijk nog wel bij? Design lamps blijven mooi en kunnen jaren lang het pronkstuk van je interieur zijn. Maar dan moet je wel weten wat er bij je interieur past.

Ga je eens verdiepen in je woonstijl, kijk eens in bladen en op Internet naar mooie interieurs. Ga op zoek naar woonideeen met lamp en licht. Wat voor lampen worden daar gebruikt en welk type spreekt je aan? Je merkt dan snel dat er een aantal modellen zijn die je terug ziet komen. Vaak omdat dat de stijl is die je voorkeur heeft. Investeer in mooie materialen dus ook in een paar pronkstukken in huis. Bijvoorbeeld een mooie bank, een kunstwerk aan de muur en een mooie design lamp. Daarmee geef je een interieur karakter en sfeer. Zeker tijdens deze periode van het jaar, zul je nog meer genieten van de mooie lampen in huis.

 

Design lampen

Een paar mooie design lampen voor je op een rij:

 

lampen licht

1. Tom Dixon Copper Shade

De Tom Dixon Copper Shade serie is en tijdloos en succesvol model design lamp. Prachtig vanwege de vorm en door het dunne laagje koper aan de binnenkant van de lampenkap. Het geeft heel mooi, warm licht. Er zijn twee formaten zodat je een maat naar keuze kunt kiezen of deze lampen met elkaar kunt mixen. 

 

lamp design

2. Foscarini Caboche

De Foscarini Caboche serie is in 2005 ontworpen door Patricia Urquiola en Elaina Gerotto. In deze serie is een hanglamp, vloerlamp, tafellamp, wandlamp en plafondlamp. Opvallend aan dit model zijn de kristallen bollen. De bollen zijn verkrijgbaar in transparant en goudkleur. Deze lampen hebben een ronde vorm die aan de bovenkant en onderkant open zijn. Dit zorgt voor zowel direct als indirect licht. Dus goed op bij te lezen, maar ook prima als sfeermaker. Door deze vorm ontstaat er een prachtig lichtspel op het plafond en op de muren.

mooie lamp

3. Artemide Pirce

De Artemide Pirce lampen bij Flinders zijn in 2008 ontworpen door Giuseppe Maurizio Scutellà. Het model is geïnspireerd op een appel die geschild wordt. Een aluminium schijf uit één stuk is met een laser ingesneden. Val je voor dit model dan zal deze design lamp een pronkstuk zijn in je interieur.

 

mooie verlichting

 

Welk van deze modellen is jouw favoriet? Je bestelt ze vanaf je luie stoel via Flinders.nl. Zij zorgen voor een gratis en snelle verzending. Ook vind je er prachtige design meubels en woonaccessoires en veel inspiratie voor je interieur.

Wil je meer lezen over verlichting en hoe je een goed lichtplan maakt? Lees dan verder in onze blog over verlichting.

 

In samenwerking met Flinders.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *