ND Warm herfsthuis

29 september 2014 ND column,  Woonblog - Interieurblog,  

Herfst interieur

Herfst: guur buiten, warm binnen, met een deken en boek op de bank, warme sokken, thee en cappuccino’s, boswandelingen, de geuren en de kleuren, kastanjes en dennenappels, kaarslicht en vuurkorf en vers gebakken appeltaart…’

Nu de dagen korter worden verruilen we buiten steeds meer voor binnen en is het zo fijn om het binnen weer lekker knus te maken. We genieten nog volop van een heerlijke nazomer maar langzaam zie je de natuur al verkleuren. Kastanjes liggen voor  het oprapen en het groene blad maakt  plaats voor warme bruin- en roodtinten. Mooie kleuren om je interieur alvast wat warmer en knusser te gaan maken. 

bontjeherfst

 

Tips voor een warm herfsthuis

  1. Een aantal warme kleden en schapenvellen geven de zithoek meteen een behaaglijk gevoel! Kijk eens of je nog iets hebt liggen in de slaapkamer. Anders koop je een paar neutrale plaids, die komen altijd te pas op de bank, een stoel of mooi over het bed. 
  2. De herfst is het ideale seizoen om lekker het bos in te gaan! Kijk eens wat voor mooie materialen er op de grond liggen en geef ze een mooie plek in huis. Stoere takken in een vaas of dennenappels op een schaal. Betrek de kinderen bij de herfststyling door ze buiten mooie materialen te laten zoeken. Zo genieten ook de jongste bewoners van het knusse herfsthuis!
  3. Haardvuur is heerlijk voor een kille middag of lange avond. Ben je nu niet in het bezit van een mooie openhaard dan geven veel kaarsen bij elkaar ook zo’n knus effect. Of rol jezelf in een kleed en steek buiten de vuurkorf aan, dat is pas genieten.
  4. Bekijk de woonbladen en houd je ogen geopend. Retro en rotan meubels zijn weer helemaal trend. Dit rotan stoeltje vond ik voor weinig op een rommelmarkt bij een kerk. Met een vachtje erop zit het lekker zacht en creëer je een heerlijk leeshoekje.
  5. Neem de tijd om te koken, maak er wat meer werk van. Appels zoeken in de boomgaard voor een verse appeltaart of stoofpeertjes met suddervlees. Wat een feest om thuis te komen.
  6. Maak er wat gezelligs van dit seizoen, het zorgt ervoor dat je meer geniet en lekker tot rust kunt komen na een drukke werkdag. 

 

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *