Oker geel en goud

28 januari 2016 Kleur,  Woonblog - Interieurblog,  

Fijn interieur

De maand januari is na die gezellige feestdagen vaak wat saai en grauw. We kunnen wel wat kleur en gezelligheid gebruiken, nietwaar? De kleur van 2016 wordt okergoud en ik begrijp wel waarom. Geel is warm, opwekkend, gelukkig en geeft je zelfs op een grauwe januaridag een vrolijk gevoel! Okergoud is een tint geel die fel genoeg is om de aandacht te trekken en goed te combineren is in het interieur. Door geel toe te voegen aan een rustige basis en te combineren met natuurtinten, ontstaat er een heerlijke, warme sfeer in huis. En dat is heel fijn thuiskomen.

Elk jaar presenteert Akzo Nobel de trendkleur voor het nieuwe jaar. Vorig jaar werd koperoranje gekozen tot kleur van 2015. Dit jaar wordt het dus okergoud. Deze kleur wordt getoond in het prachtig trendboek van Akzo Nobel: ColourFutures

 

Interieur inspiratie

Ik heb drie foto’s geselecteerd uit dit boek als januari-inspiratie. Deze prachtige beelden geven mij veel ideeën om de nieuwe trendkleur te gebruiken in mijn werk en in ons eigen huis. De verschillende interieurs en kleurcombinaties laten zien dat de kleur in heel veel verschillende woonstijlen gebruikt kan worden. Beelden zeggen zoveel meer dan woorden, dus bekijk ze eens goed.

Geel doet je misschien denken aan de jaren negentig, maar deze kleur is echt heel anders dan toen. Hoe pas je de kleur geel op een moderne manier toe in jouw huis? Kies een stijl die bij jou en je woonstijl past.

gele muur maisonbelle

Geel in je interieur

Hoe doe je dat?

  1. Combineer het okergoud met goud in lampen, stoffen als kussens of een plaid en woonaccessoires, zoals kandelaars op tafel. Zo ontstaat er een chique sfeer.
  2. Okergoud met zwart en oud hout zorgt voor een stoere, industriële woonsfeer. Werk hierbij met metaal in lampen of deuren en gebruik als kleurenpalet: zwart, wit en okergoud.
  3. Houd je meer van een lief en zacht interieur? Combineer dan de kleur okergoud met pastels, zoals lichtblauw; dan ontstaat er een heel fris en verfijnd geheel.

Natuurlijk hoef je niet elk jaar je hele interieur aan te passen en het huis om te bouwen. Ben je geïnspireerd geraakt door deze kleur en bevalt het je? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om grote muren te gaan schilderen, maar je kunt het project ook behapbaar houden. 

Dat doe je met kleinere aanpassingen. Koop bijvoorbeeld een pot okergoud en schilder daarmee een houten paneel. Die zet je tegen de muur als wandaankleding, zo hoef je de muren niet telkens over te schilderen en je haalt hem weg als je het zat bent.

Ook bloempotten zijn makkelijk te schilderen met een pot muurverf of je gaat op zoek naar mooie prints in goud en geel voor in een serie wissellijsten. Leuk om mee bezig te zijn in een weekend of vrije avond. Voeg daar een paar gele bloemen, gouden details en kaarsen aan toe. Een grauwe dag vergeet je zo …

 

streep muren maisonbelle

Ik wens je een vrolijk interieur!

Beeld: Akzo Nobel.

Dit artikel is geplaatst als wooncolumn voor het ND – januari 2016

woon artikel maison belle geel

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *