Oker goud in je interieur

23 september 2015 Interieur trends,  Kleur,  Styling,  

Kleur van het jaar

Elk jaar presenteert Akzo Nobel, het moederbedrijf van Flexa in het najaar de nieuwe trendkleur voor het nieuwe jaar. Vorig jaar werd koper oranje gekozen tot kleur van 2015. Voor 2016 is de trendkleur Oker Goud dé kleur van het jaar.

Door jaarlijks wereldwijd onderzoek naar kleurtrends wordt de kleur bepaald. Akzo Nobel doet jaarlijks wereldwijd ondezoek naar kleurtrends om de juiste kleuren samen te stellen. Deze kleuren worden gepresenteerd in het trendboek ColourFutures. Deze prachtige foto’s geven mij altijd heel veel inspiratie om de nieuwe trendkleur te gebruiken bij mijn interieuradviezen. De verschillende stijlen laten zien dat de kleur in heel veel verschillende woonstijlen gebruikt kan worden.

CF16-COTY-15_720x480

Oker Goud

Goud zie je veel in de fashion wereld en in de nieuwe wooncollecties.  Ik vind het een prachtige aanvulling op de koper trend. Geel maakt vrolijk, fris ruimtes op en geeft zelfs een grauwe winterdag een zomer gevoel. Ook is goud erg mooi te gebruiken in woonaccessoires zoals lampen, kandelaars en in de afwerking van kussens en gordijnen.

Nog helder genoeg om de aandacht te trekken , terwijl het ook subtiel verwijst naar het verleden en de kleur van de aarde , combineert het ook goed met andere tonen.

‘Okergoud’ is in Nederland te verkrijgen via het merk Flexa. Geniet van de mooie inspiratie-beelden, ik ben benieuwd of jij de kleur toepast in je interieur. Dus laat je reactie achter!

Foto’s: Flexa ColourFutures 2016

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *