Olijf groen in huis…

18 juli 2013 Kleur,  Slaapkamer,  Woonblog - Interieurblog,  Woonkamer,  

Olijf groen

Geïnspireerd werd ik  door de kleur olijf groen van de olijfbomen in warme vakantieoorden: het ultieme zomer-gevoel. Lange avonden aan tafel  met de warme kleuren van de ondergaande zon en olijfbomen om de hele avond onder te zitten…

Kleurinspiratie

Kleuren uit de natuur inspireren me voor nieuwe opdrachten en nieuwe interieurs. Zo lijkt olijf groen misschien wat braaf, het kan juist heel stijlvol gebruikt worden in het interieur. Juist de kleur olijfgroen geeft een huis een warme én rustige basis.

Schilder een wand, een kast of de hele kamer in een mooie groentint. Zo ontstaat er een heerlijke, frisse combinatie die je huis het hele jaar lang dat fijne gevoel van zo’n heerlijke vakantie kan geven. Kijk mee en laat je inspireren…

olijf groen blog

Mooie tinten groen in de collectie van Pure & Original

Groen tinten in huis

Kies voor één favoriete groen tint of combineer verschillende tinten olijfgroen in je interieur. Het effect is verbluffend!

groene muren

Hal in verschillende tinten groen van Flexa Pure

olijf groen interieur blog

Kleur: Early Dew van Flexa

Warme kleuren olijfgroen vind je in de serie Flexa Pure: Jade van het beginbeeld en in de trend New Romanticism van Flexa Colour Futures van 2017.

olijfgroen interieur blog

kleurenpalet groen interieur

Kleuradvies

Belangrijk bij het uitkiezen van de perfecte groentint in je interieur is van te voren de kleuren thuis te bekijken. Ga naar de verfzaak of bouwmarkt en kies een aantal kleurstalen uit in olijfgroen. Eenmaal thuis bekijk je deze kleuren op de muur die geschilderd gaat worden. Zo zie je snel of de kleur te licht of te donker is.

Op een groter vlak is de kleur nog beter te bepalen. Koop een kleurtester of proefpotje verf en schilder de kleur op een groot stuk karton. Zo houd je hem bij de wanden en zie je beter of de muurkleur in huis past.

Ik hoop je met deze woonblog te hebben geïnspireerd, veel succes met het kiezen van de juiste kleur. Meer tips vind je in de woonblog of vraag een kleuradvies aan.

Beeld: Flexa en Pure & Original

Blijven lezen?