Ontdek je woonstijl: industrieel

29 mei 2015 Interieur trends,  Woonblog - Interieurblog,  

Ontdek je woonstijl, is dat industrieel? Van Scandinavisch vorige week gaan we deze week naar het Industriële interieur. Droom jij ook van het wonen in een oude school, een oude fabriek of een loft? Dat is waar we deze interieurstijl vaak zien. Dan heb ik goed nieuws voor je: ook in een appartement of rijtjeswoning kan je deze sfeer creëren.

Een loft is een open ruimte waar wonen, werken en slapen allemaal ingedeeld is. Je kunt muren weghalen en glasdeuren plaatsen om dit gevoel te krijgen. Informeer wel even bij een bouwkundige welke muren dragend zijn, voordat je gaat slopen. Hoe verander je je interieur voor deze stijl en wat is precies de industriële stijl? Dat laat ik je zien in de blog van deze week.

 

housedoctorbeton

Foto’s en meubels: House Doctor

1. Kleur

Zwart, wit en grijstinten worden gebruikt als basis. Vaak zwart in metaal en grijs in beton. Soms zie je het gecombineerd met legergroen of juist felle details in primaire kleuren.

2. Materialen

Metaal, beton, hout en baksteen, leer passen helemaal in de stijl. Metaal als onderstel van je tafel, poten van stoelen en stoere, metalen lampen. Beton op de vloer, het aanrecht of in een trap. Je kunt hiervoor ook marmoleum of laminaat kiezen in een betonpatroon, dat voelt wat prettiger aan. Hout wordt veel gebruikt als tafelblad of in meubels, kies dan wel voor stoer hout. Baksteen muren staan echt stoer, dit kan je ook bereiken met een behang met baksteenprint, dat is soms niet van echt te onderscheiden. Of betonlook behang, ook leuk!

 

 

housedoctortafel

 

3. Vormen

Strakke vormen passen helemaal, gecombineerd met design meubels en grafische prints.

 

4. Origineel

Kies voor stoere vintage meubels, een oude werkbank als bureau, design klassiekers en originele kunstobjecten. Zo kan je ook dit interieur persoonlijk maken. Denk out-of-the-box: gebruik een lockerkast als servieskast in de keuken of in de hal met je schoenen en jassen.

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *