Ontdek je woonstijl – landelijk interieur

14 mei 2015 Interieur trends,  Woonblog - Interieurblog,  

Vandaag in mijn blogs een nieuwe woonstijl: landelijk interieur.

Voor een landelijke woonstijl hoeven we uiteraard niet allemaal op een boerderij te wonen. Leuk is juist om te zien dat deze landelijke woonstijl eigenlijk in elke woning kan worden gebruikt. Het is aan jou hoe ver je deze stijl wilt doorvoeren. Soms worden er in nieuwbouwhuizen zelfs balkenplafonds gemaakt om de boerderij sfeer te krijgen. Maar ook wordt deze stijl toegepast in hele moderne en strakke huizen. De landelijke woonstijl maakt gebruik van natuurlijke en pure materialen en kleuren. Oud hout, vergrijsde tinten en oude elementen die de landelijke sfeer benadrukken.

1. Kleur

Vergrijsde natuurtinten zorgen voor de landelijke uitstraling van deze tijd. Schilder je muren in een van deze mooie tinten, verfmerken van kalkverf en krijtverf hebben vaak een een mooie kleurenkaart. Zo wordt het makkelijker om te kiezen. Schilder oude meubels met deze mooie, matte verven en combineer het met oud hout in de vloer of het tafelblad.

2. Materialen

Merken van meubels en woonaccessoires maken de oude stijl nieuw na. Bijvoorbeeld Hoffz heeft prachtige woonaccessoires die stoer en oud overkomen. Gebruik oude kruiken als vaas en kruiklampen om sfeer te maken. Oude broodplanken in de keuken en op de tafel met hapjes passen er helemaal bij.

3. Vormen

Rondingen in oorfeuteuils en banken passen heel goed bij deze woonstijl. De bekende Ektorp serie van Ikea heeft losse hoezen waardoor je makkelijk van stof kunt wisselen. Een ronde eettafel zorgt ook voor een gezellige, landelijke sfeer. Let erop dat bolpoten en houtsnijwerk mooier passen dan strakke vormen.

4. Origineel

Droogbloemen, grote potten, oude lijsten. Doe het zelf met kalkverf en schuur de randjes af. Schuur houten meubels zoals een krukje af en zet het met bleekmiddel in de zon. Zo ogen ze oud en passen ze bij deze stijl. Vraag eens bij familie of er nog oude meubels zijn, knap ze op zodat ze een tweede leven krijgen. Grote spiegels met sierlijke lijsten zorgen voor meer licht in een donkere hoek, hang deze bijvoorbeeld in de hal of boven de schouw.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *