Ontdek je woonstijl – Scandinavisch interieur

20 januari 2016 Interieur trends,  Woonblog - Interieurblog,  

Scandinavisch wonen, het lijkt alsof het echt iets van deze tijd is. Natuurlijk is deze woonstijl niet alleen van deze periode. Onze Noorder buren zijn gewoon ontzettend goed in het praktisch en stijlvol inrichten van hun huizen. Neem bijvoorbeeld de stijlkamers van Ikea, ongelooflijk hoeveel je kunt doen op een paar vierkante meter, je moet maar op het idee komen.

scandinavisch interieur

Wat zijn de kenmerken van Scandinavische interieurs:

1. Interieur kleur 

Licht en luchtig zijn deze interieurs omdat het in de winter in het noorden vaak erg donker is. Ook zijn de huizen niet allemaal groot dus door het licht te houden oogt het ruimtelijk. Vaak wordt de inrichting gecombineerd met een strakke, compacte houtkachel met open pijp, zonder schouw. Zachte pastels zijn mooi om kleur toe te voegen in deze interieurstijl. 

2. Hout in huis

Maak gebruik van natuurlijke materialen zoals: blond hout en bamboe. De lichte kleur geeft een moderne uitstraling. Bontjes op stoelen en banken en een gewei aan de muur past hier heel goed bij. De keukens zijn vaak strak en wit, gecombineerd met een aanrechtblad van hout om het toch warm te houden. Met groene planten maak je het helemaal af: fris en natuurlijk.

3. Meubels

Meubels op hoge pootjes en strakke vormen zorgen voor deze sfeer. Gecombineerd met design klassiekers  waar je niet op uit  raakt gekeken zoals arne jacobsen, eames chairs enz. Geometrische vormen zien we in prints van stoffen of in lijsten aan de muur. Woonmerken zoals Ferm living en Tine K zijn hiervoor echte aanraders.

4. Origineel interieur

Combineer modern design met oude details zoals een antiek kastjes met een moderne design stoel erbij. Oude krukjes zijn leuk te gebruiken als zitplek of als bijzettafel. De sfeer maak je af met bijvoorbeeld een bontje er over. Gebruik je mooiste boeken als stapeltje als stylingsobject. Grote zwart, wit foto’s aan de muur worden een ware eyecatcher en geven je interieur persoonlijkheid.

Wil je meer lezen over deze woonstijl? Lees lekker verder in de interieur blog.

Blijven lezen?

4 reacties op Ontdek je woonstijl – Scandinavisch interieur

 • Maaike zegt:

  Bedankt voor de fijne inspiratie! Wat voor mij ook typisch Scandinavisch is is een whitewashed houten vloer..zie je ook veel in deze serie, geeft zoveel licht aan een ruimte!

 • Berry zegt:

  Wat een prachtig gebruik van lichte kleuren. Persoonlijk vind ik het prachtig als een houten vloer gecombineerd wordt met zachte witte kleuren.

 • Jason zegt:

  Hoi HOi ik ben zelf niet naar de beurs geweest , maar mijn vrinedin die wel was geweest mailde me de foto`s van het vt wonen huis ook al door !Al die lades en kastjes en kistje aan de muur , en de witte waterketel , grappig .( helaas ben ik niet zo`n vt wonen fan ..maar dit ziet er goed uit !)Fijne dag groet Peet

 • Fleur zegt:

  Hi! Wat een prachtige witte kuipstoeltjes met donkere poten, ipv normale beuken lichte hout. Zouden jullie me kunnen vertellen waar die van zijn?

  Veel dank!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *