Op bezoek bij Piet Hein Eek

29 mei 2014 Woon collecties,  Woonblog - Interieurblog,  

Vorige week werd ik door Sprout uitgenodigd om een kijkje in de keuken te nemen bij Piet Hein Eek in Eindhoven.

Wie kent de meubelontwerper niet? Bekend van zijn sloophout en stoere vormen en materialen. Zijn showroom en werkplaats is gevestigd in een oude fabriek in Eindhoven. En dat past echt perfect! Helemaal geweldig de sfeer van het industriele pand, gecombineerd met de geur van hout, zijn stoere meubels en een vintage inrichting. Zijn meubels herken je aan de vormen, het gerecycled sloophout en worden met vakmanschap gemaakt.

Vol passie vertelde Piet Hein over zijn werk, carriere en hoe hij zijn eigen koers vaart. Opvallend is dat hij nergens iets van aantrekt en de gekste plannen ‘gewoon’ uitvoert. En hoe geweldig is dat iemand die zo creatief, eigenwijs en eigenzinnig is zo’n succes heeft met de verkoop van zijn eigen, creatieve produkten. In de werkplaats worden alle bestelde meubels gemaakt en binnen 8 weken geleverd. Prachtig om dit van zo dichtbij te mogen zien! Laat je inspireren door de foto’s.

DSC_0031

Piet Hein Eek vertelde vol passie over zijn ontwerpen, werkwijze en ondernemerschap. De oude fabriek is ingericht met creatieve ontwerpen en industriele- en vintage details. De hoge ramen geven een prachtige lichtinval van het restaurant tot in de werkplaats.

DSC_0011

DSC_0012

DSC_0013

DSC_0018

Het sloophout zie je overal terug komen in kasten, tafels tot kinderbedjes.

DSC_0035

DSC_0048

DSC_0070

Een aantal jonge ontwerpers krijgen de kans om hier hun ontwerpen te tonen.

DSC_0023

DSC_0028

DSC_0037

DSC_0055

Een toplocatie, boordevol inspiratie, lekkere koffie in een prachtige omgeving. Kortom de moeite om eens naar Eindhoven af te reizen en het met eigen ogen te ervaren!

Foto’s: Maison Belle, collage via Pinterest