De beste opruim-tips voor jouw huis

9 januari 2015 Woonblog - Interieurblog,  

Opruimen blog

Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd, tenminste wel bij mij. Soms heb ik ineens behoefte aan orde en neem ik bewust de tijd om ons huis onder handen te nemen. Ik deze blogserie geef ik tips en ideeën om deze orde in huis aan te brengen. Want ik weet het zeker: jij kan het ook: je moet maar net even op het idee gebracht worden.

Kasten

Kastruimte heb je nooit teveel dus kijk eens kritisch naar je interieur, waar ligt de rommel en kan je nog wat vinden in de kasten? Haal de kasten leeg en maak 2 stapels: een stapel met wat weg mag en een stapel wat moet blijven. Wees kritisch voor jezelf, iets wat je een jaar niet gebruikt hebt kan weg! Orden de blijf stapel op onderdeel dus de administratie bij elkaar, keuken spullen bij elkaar enz. Nu kan je opnieuw je kasten gaan indelen. Administratie hoeft niet in de woonkamer maar krijgt een plek in de werkkamer.

In elke ruimte selecteer je de spullen die uit beeld moeten blijven, die zet je in de afgesloten kasten. Genoeg afgesloten bergruimte is een must voor een geordend interieur. Stijlvol servies en je mooiste woonaccessoires mogen gezien worden in open kasten of achter glazen deurtjes. Onvoldoende bergruimte in de keuken? Een buffetkast staat gezellig en is een mooie plek voor servies of woonaccessoires. Kasten van plafond tot vloer bieden zeeën aan bergruimte dus neem in overweging of een kast op maat gemaakt kan worden.

Tip: zet je boeken op kleur voor meer rust in de boekenkast, het resultaat is verbluffend. Een boekenkast onder het raam is een manier om de lelijke radiator weg te werken en geeft je meteen een mooie, brede vensterbank.

opruimen blog

 

Weekplanning

Je kent het wel: overal in huis liggen losse notities en papieren. Het is tijd om het eens grondig aan te pakken. Een groot prikbord, magneetbord of een notitie muur zorgt ervoor dat je alles bij elkaar kunt hangen en meer overzicht krijgt. Zelf vind ik het idee van clip-bords aan de muur geweldig. Hang ze in een ‘vierkant’ bij elkaar en geef elk bord een dag of elk gezinslid een eigen bord. Zo houd je de losse papieren bij elkaar en kun je ze van voor naar achter op volgorde hangen. Zo zie je in een blik wat er op de planning staat. Clip bords zijn te koop bij Ikea, kantoorboekhandel of hobbywinkel.

Succes met het nemen van je eerste stappen naar je nieuwe, geordende interieur.

Beginbeeld: muursticker Ferm Living

 


2 reacties op De beste opruim-tips voor jouw huis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *