Party time!

13 juli 2015 Feestdagen,  Seizoenen,  Tuin,  Woonblog - Interieurblog,  

Tuinfeest

De zomer is zo fijn om met vrienden en familie te genieten van het mooie weer, lekker buiten zijn en van elkaar! Er is altijd wel een goeie reden te bedenken voor een feestje: let’s celebrate! Een verjaardag, vrienden bij elkaar, straatfeest of kinderfeest. Als interieur-stylist word ik regelmatig gevraagd zo’n feest te stylen of advies te geven voor een mooie aankleding. Een goedkope party tent, biertafels en bbq aan is niet wat we in gedachten hebben. Een stijlvol feest is hip, trendy, ontspannen en tegelijkertijd chique en goed verzorgd.

Geen zorgen: elke tuin, dakterras of straat tover je om in een stijlvol en hip feest. Dat kan jij ook!

tuinfeest

1. Thema

Kies van te voren een thema voor je feest en maak een gastenlijst. Het thema is handig voor de inkoop en leuk om te gebruiken op uitnodiging en in de styling. Wordt het een picknick in de tuin of in het park, een bbq feest, kinder festijn of een cocktail party tot in de late uurtjes?

 

2. Tafels en stoelen

Plastic tuinstoelen, zitten in een kringetje: dat is niet meer van nu. Weet je dat je de mooiste meubels, tenten, parasols tot zelfs complete buitenkeukens kunt huren? Er is veel meer mogelijk dan je denkt, kijk eens op www.huren.nl.

Stoelen en tafels van hout staan heel stijlvol. Sta-tafels zorgen voor een relaxte sfeer maar ook kussens op de grond met lage tafels zorgen dat je heerlijk kunt loungen. Denk dan aan een complete berg zitkussens in een mooie kleur, die koop je niet voor één keer maar huren kan dus ook.

Vergeet de verlichting voor de avond niet: veel lantaarns met kaarsen zorgen voor zacht licht en lichtsnoeren zijn bijzonder goed te gebruiken om in de tuin te spannen zodat iedereen ook in het donker zijn weg kan vinden.

 

3. Versiering

Kies voor je decoratie een vast thema in kleur of stijl. Stoer of vrolijk: stel een kleurenpalet vast van maximaal 3 kleuren en herhaal dit in de styling.

Servetten, slingers, bloemen, tafel linnen maar ook eten en drinken kan je in thema en kleur uitzoeken. Het lijkt misschien wat overdreven maar hiermee ontstaat een stijlvolle feest-styling. Het zijn de details die het doen dus besteed hier aandacht aan.

Lampionnen of pompoms maak je zelf van servetten of koop je kant en klaar, een verzameling gekleurde paraplu’s hang je boven de tafel of aan de bomen. En bloemen zijn natuurlijk onmisbaar op een mooi feest: ga naar de markt en koop een paar flinke, grote bossen. Vul alle potjes en vaasjes  met fel gekleurde zomer-bloemen of knip de bloemen kort en laat ze met kaarsjes drijven in een waterbak.

 

4. De kinderen

Zijn er kinderen op het feest? Geef ze hun eigen deel van de tuin of de straat om zich lekker uit te leven. Een trampoline, springkussen of waterattractie: je kunt het niet gek genoeg verzinnen, je huurt ze eenvoudig voor een lange dag speelplezier.

Een eigen tafel om te eten en drinken, een paar grote jongens en meiden die ze vermaken: zo hebben zij echt feest en ook de ouders tijd om lekker te ontspannen.

 

5. Eten en drinken

Zorg voor voldoende lekkers voor je gasten. Informeer eens bij een slager of cateraar wat de mogelijkheden zijn om het te laten maken. Vaak scheelt het een hoop werk en is de prijs heel redelijk. Zo heb je meer tijd om zelf ook van het feest te genieten en je gasten te spreken. Met lekkere hapjes, zomerse drankjes en een heuze biertap kan je feest niet meer stuk.

Geniet van een heerlijke, lange zomer vol gezellige feestjes!

 

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *