Pastel, lente kleuren in huis

2 maart 2016 Kleur,  Seizoenen,  Woonblog - Interieurblog,  

Lente kleuren

Ik kan er maar geen genoeg van krijgen: die mooie, zachte pastel-kleuren. In mijn eigen interieur gebruik ik weinig kleur. Ik houd van rustige en natuurlijk tinten, dat is voor mij de beste basis. Als moeder van 2 tieners, en twee bedrijven aan huis leven we een ondernemend en heel fijn leven. We genieten van ons werk, van ons gezellige gezin en van ons fijne huis. Om dat allemaal op orde te houden kies ik het liefst voor een gezellig en opgeruimd interieur. Gezellig en rustig moet het zijn, anders werkt het niet. En elke keer dat ik met felle kleuren aan de slag ga, is het voor mij te veel. Maar pastels, daar hou ik van! Die zijn fleurig en rustig en geven juist dat kleurrijke accentje wat ik regelmatig wissel. Deze inspiratie-foto’s bewaar ik in een van mijn Pinterest ‘mappen’. Nu het voorjaar voor de deur staat, combineer ik dat met bloesem-takken, geef mijn vaasjes een zacht pastel tintje en struin ik mijn kasten nog eens door voor accessoires die er bij passen.

Welke pastel kleuren gaan we dit voorjaar veel zien? Denk aan: groen, oud roze en zacht blauw. Voeg dat eens aan je interieur toe en je krijgt direct het voorjaar in de bol, enjoy!

 

pastel bloesem

 

Groen als interieur kleur

Groen is dé kleur die we steeds meer gaan zien, het groen van buiten halen we naar binnen. Groen is rustgevend en vooral de pastel variant zorgt voor een frisse maar rustige basis in huis. Mijn voorkeur gaat naar deze heerlijke vergrijsd, groene kleur. Flexa heeft een prachtige variant: Early Dew.

 

Vakantie pastels

Haal je kleur-inspiratie uit vakantie foto’s.  Dus duik je computer in en bekijk eens hoe mooi de zachte pastels zijn van je mooiste vakantie foto’s. Als je goed kijkt zijn deze kleuren allemaal zacht, warm en zo fijn! Maak hier een kleurenpalet van en druk je vakantiefoto’s eens af om aan de muur te hangen. Door die kleuren te herhalen wordt het nog mooier en krachtiger. Ook geweldig te gebruiken in je slaapkamer of pastels in serviesgoed voor in de keuken en op tafel.

Bloemen en woon accessoires

Bloemen op tafel zorgen voor frisse kleuren in huis. Zet voorjaarsbollen in een bloempot of kies een wild boeket met veel pastel kleuren in de bloemen. Met een paar kussens, vaasjes of andere woonaccessoires kun je eenvoudig wisselen. In het voorjaar pastel, in de zomer diepe kleuren en in de winter weer wat anders. Ook leuk, zo’n schaal op tafel met verschillende vaasjes!

Ik hoop je te hebben geïnspireerd om met je interieur aan de slag te gaan. In de nieuwe collecties van woonwinkels zoals Hema, Ikea enz. is veel leuks, voor weinig te vinden. Veel lente-kriebels gewenst!

Meer inspiratie voor pastel-kleuren in huis vind je in de blog.

Begintbeeld: Pure & Original verf

 

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *