Persoonlijk interieur

17 september 2018 Styling,  Woonblog - Interieurblog,  

Persoonlijk interieur

Foto’s, bootjes, boeken of oude camera’s. Voor een echte verzamelaar is zijn verzameling het mooiste wat er is. Keer op keer komt er weer wat moois bij maar waar laat je het? Verzamelingen, souvenirs en spullen met een verhaal zorgen voor een persoonlijk interieur. Misschien heb je mooie souvenirs of herinneringen meegenomen van vakantie. Eenmaal thuis vraag je je af waar je ze eigenlijk moet laten. Hoe zorg je ervoor dat dit alles een mooie plek in huis krijgt?  In deze column geef ik je een aantal tips.

Centrale plaats

Teveel losse spullen in huis zorgen voor een onrustig geheel. Zorg in je interieur voor een rustige en sfeervolle basis. Bergruimte is hiervoor het toverwoord. Mooie spullen geeft je een centrale plaats in huis en de rest ruim je op achter gesloten deuren. Een centrale plaats kan een vitrinekast zijn waar je verzameling alle aandacht krijgt. Of je maakt een wand vrij om alles te etaleren voor een persoonlijk interieur.persoonlijk interieur tips

 

Selecteer kritisch

Wees kritisch en bekijk je verzameling goed. Wat is echt mooi om uit te te laten zien en wanneer wordt het teveel? Misschien kunnen er wel 50 bootjes in een vitrinekast maar een verzameling van 100 camera’s in de woonkamer is wel wat veel. Maak een strenge selectie waar je trots op bent en die bij je interieur passen. Deze items worden de eyecatchers in huis!

Groepeer

Prop niet alles vol maar geef je persoonlijke spullen een eigen plek. Groeperen is de manier om ze nog beter uit te laten komen. Zet ze bijvoorbeeld bij elkaar op een dressoir in vitrinekastjes of stolpen. Zo ontstaat er een levendig interieur met een persoonlijk tintje. 

styling verzameling woonblog

Bijhouden

Een mooi interieur ontstaat niet vanzelf. Dus neem de tijd om het gezellig te maken en te houden. Staat je verzameling op zijn plaats? Bekijk het eens van een afstand en blijft schuiven tot je tevreden bent. Eens in de zoveel tijd haal ik alle accessoires even weg en zo kom ik tot de beste ideeën om het mooi neer te zetten. Je geniet er daarna extra van.

Zonder persoonlijke spullen is je huis net een showroom. Ben je nu niet zo’n verzamelaar maar wil je meer jezelf terug zien in je interieur? Zoek een paar mooie items bij elkaar die waarde voor je hebben zoals foto’s, een vakantie souvenir of iets wat van oma is geweest. Geef dat een pronkplekje in huis in een kast, stolp of etagere. Je wordt er telkens blij van als je thuis komt.

stolpen styling

 

Ik wens je veel succes bij het inrichten! Wil je nog meer styling tips? Lees dan verder in de woonblog of volg mijn styling projecten op Instagram.

Deze column is geschreven voor het ND bijlage Leven – september 2018

Foto’s: Decoratieve accessoires van Ikea,  schets en tekst: Marije Develing – Maison Belle

 

verzameling styling tips

Blijven lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.