Planten in terracotta

4 januari 2016 Bloemen en planten,  Interieur trends,  Woonblog - Interieurblog,  

Kamerplanten

Meer groen in huis is een van de trends op dit moment. Speciaal aan het begin van het nieuwe jaar maakt de kerstboom ruimte voor een grote kamerplant. Groene vingers, wie heeft ze nog? Tuinieren en groen in huis is weer helemaal hip. Door al die mooie foto’s krijg ik zo’n zin om binnen weer aan de slag te gaan met planten. De kerstspullen zijn weer op zolder en er ontstaat weer ruimte voor wat verandering in huis.

Van cactus tot olifantsoor, echt vergeten planten uit de jaren 60, 70, 80 zijn weer terug van weg geweest. En een eigen groenten- en kruidentuin is ook niet allen meer voor geitenwollen sokken types. Doordat we ons bewust worden van gezond en biologisch eten wordt een eigen groentetuin extra aantrekkelijk. Leuk om ook terug te zien zijn de terra kleuren en terracotta potten. Kijk en geniet mee hoe je deze stijl kunt doorvoeren in huis en in je tuin.

plant in kast

Inrichting woonkamer

Bij de inrichting van je woonkamer mag je een mooie plek voor kamerplanten niet vergeten. Zorg ervoor dat je hier ruimte voor over laat: een hoek in de kamer, de vensterbank of een mooie plek op een plank of in een kast. Tip: Maak groepjes van terracotta potten met kleine planten bij elkaar of kies voor één grote plant, in een XXL pot.

DIY

Do It Yourself: Vind je de standaard potten wat te saai en heb je zin of creatief aan de slag te gaan?

Tover zo op je eigen manier de potten om met muurverf of kalkverf voor een vernieuwde look. De dip met verf zien we van fotolijsten tot aan tafelpootjes. Dit geeft een terracotta pot een frisse en trendy uitstraling. Ben je toch niet zo gek op de terracotta kleur, schilder de potten dan wit of grijs: altijd goed en een rustige basis voor het groen.

 

grote kamerplant

Grote kamerplanten

Door te kiezen voor een grote kamerplant op een mooie plek, zorg je voor een pronkstuk in je interieur. Zet deze plant bijvoorbeeld op een zuil, een tafeltje of in een hoge, grote pot.

Let erop dat je vooraf goed geïnformeerd bent over de verzorging van de kamerplant. De ene plant is de ander niet dus licht en warmte zal bepalend zijn voor welke plant graag op jouw geplande plaats zal stralen. Vooral als je investeert in planten is het belangrijk te weten hoe je hem moet verzorgen en of de plaats in huis geschikt is.

Tuinplanten

Misschien nog wat vroeg maar ik heb al zin om plannen te maken voor het voorjaar. Zet straks je groenten en kruiden in terracotta potten of gebruik ze voor je zaaigoed, in een kas.

De potten zijn mooi om in een groepje te zetten op een buitentafel of op het terras. Let erop dat bepaalde kruiden pas de tuin in kunnen als de vorst voorbij is. Dat is natuurlijk ook zo als je gaat zaaien. Voor de winter-periode heb ik eerder een leuke blog geschreven om je tuin-tafel te stylen.

Informeer eens om je heem of men de potten nog ergens in de schuur heeft staan. Of je koopt ze bij een tuincentrum of Ikea. Maak je eigen creatie voor binnen of buiten, ook zonder ervaren groene vingers moet dat lukken. Zoek via Internet naar tips: welke planten makkelijk in onderhoud zijn en je kunt aan de slag. Veel plezier!

 

Foto’s: Mooiwatplantendoen

Blijven lezen?

Één reactie op Planten in terracotta

  • Christine zegt:

    Hoi Marije,

    Ik houd echt van groen in huis, maar door mijn drukke baan heb ik vaak weinig tijd om planten te onderhouden.
    Door het lezen van jouw blog heb ik gelijk inspiratie gekregen. Ik ga snel maar even kijken naar onderhoudsvriendelijke planten.
    Een kruidentuintje vind ik vaak ook zo schattig. Ook handig trouwens! Bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *