Portugese tegels in huis

14 januari 2014 Verbouwtips,  Woonblog - Interieurblog,  

Portugese tegels

Ben je op zoek naar een mooie vloer voor je woning? Portugese tegels geven een geweldige, authentieke sfeer aan elke type huis. Voor nieuwbouw en oude huizen zeer geschikt, je geeft het huis een enorme sfeer. Eeuwen geleden werden in Portugal, onder de invloed van de Moren, deze traditionele cement-tegels gemaakt. Ze zijn nu nog te vinden in kastelen en oude landhuizen maar gelukkig ook te koop in Nederland!

portugese tegels hal

Interieur trend

Helemaal van nu deze vloeren in authentieke kleuren van hal, keuken tot in de badkamer. Voor een aantal interieur projecten ging ik op zoek naar mooie patroontegels. Zo kwam ik in contact met het bedrijf: Floorz.

Floorz verkoopt, ontwerpt en produceert Portugese cementtegels in haar eigen atelier. Deze tegels zijn handgemaakt met uitsluitend natuurlijke materialen. Doordat de tegels handgemaakt worden krijg je cementtegels die stuk voor stuk uniek zijn. Er ontstaat imperfecties zoals kleurverschil, kleine afwijkingen in vorm, patroon en kleur. Juist dit zorgt ervoor dat een Portugese tegelvloer uniek is en die in de loop der jaren, door het gebruik, meer en meer charme gaat krijgen.

Door het traditionele proces en het met de hand maken van deze tegels lijken deze vloeren op de oude vloeren in zo’n oud kasteel of landhuis. Authentiek, sfeervol en robuust. Het assortiment bestaat uit een ruime keuze aan kleuren, designs en patronen. Je kunt naar hartelust combineren en zelf samenstellen.

portugese tegels wc

Patroontegels

Zwart, wit of grijs zorgen voor een rustige en tijdloze combinatie  in huis. Gebruik ze op een schouw of boven het aanrecht zodat het patroon nog beter in beeld komt. Zo maak je het interieur nog persoonlijker. Een combinatie van verschillende tegels in dezelfde kleurstelling zorgt voor een patchwork effect. Doordat de kleuren niet te fel zijn en allemaal een rustige basis hebben is er bijna alles mee te combineren.

Je hal is het visitekaartje voor je huis. Een eenvoudige hal tover je om in een pronkstuk door een Portugese tegelvloer. Door het lijnenspel diagonaal te laten lopen, oogt een smalle hal nog ruimer.

Floorz onderscheidt zich in de goede kwaliteit, het handwerk en de scherpe prijzen, neem eens een kijkje op de website van Floorz  en informeer naar de prijzen en mogelijkheden om de tegels in jouw woning te gebruiken.

Lees meer woon inspiratie en handige tips in de blog.

In samenwerking met: Floorz

Blijven lezen?