Project dj-jongenskamer

19 februari 2014 Kids,  Styling,  

Het is weer schoolvakantie!

Onze kinderen zijn aardig besmet met het styling-virus, of zou het het gewoon in de genen zitten? In de schoolvakanties is het bij ons tijd voor leuke dingen, spelen, logeren en: kamers veranderen! Tom (8) is aan de beurt met zijn grote plannen. Een groot bed, liefst een bedstee, een bureau om zijn hobby als dj uit te voeren en genoeg ruimte voor zijn Playmobil en Lego.

Ik maakte samen met hem een sfeercollage en we zochten tussen de spullen die we nog hadden. Garage overhoop, Marktplaats erbij en  samen creatief aan de slag om de kamer een metemorfose te geven. Zo gezellig en leuk om te horen wat voor goede ideeën jonge kinderen zelf al hebben. Uiteindelijk vonden we een middenweg, waar we beide tevreden mee zijn.

Tomdjkamer

DSC_0052

Ons oude huis heeft gezellige kinderkamers, slapen onder de schuine kant vinden ze heerlijk. Een nieuw, groot bed  met een grote lade biedt genoeg bergruimte of ruimte voor een logeer-matras. De postzak-poef en het kussen zijn gemaakt van oude postzakken. Aangevuld met een  bijpassend dekbed van Leen Bakker.

  • Deze schoolkaart vonden we op een rommelmarkt, als echte Italie fan is zo’n landkaart enorm leuk en educatief. Via Marktplaats zijn veel leuke schoolkaarten te vinden.
  • Voor de kleuren kiezen we voor een rustige basis van grijs, bruin en wit. Zo hoeven we niet steeds opnieuw te schilderen en oogt de kamer ruim en rustig.

kleurendjkamer

  • Oude schoolmeubels geven een stoere en industriële look in de jongekamer, ze zijn verkrijgbaar bij: Old Basics in Kootwijkerbroek, de moeite waard om op de Webshop of in de winkel zelf te gaan snuffelen!
  • Een kind met een duidelijke interesse (sport of hobby) geeft een mooie mogelijkheid om dit thema te verwerken in de slaapkamer. Een rustige basis zorgt ervoor dat als de hobby veranderd, de kamer ook makkelijk aangepast kan worden.
  • Een plank met schagen (Lerberg, Ikea)  staat heel stoer en zorgt voor een werkplek op maat voor huiswerk of voor zijn dj spullen. Aan de muur hangen we een paar oude lp’s en een discobal om er een echte dj-hoek van te maken.

Na het werk kan het grote genieten beginnen: gordijntjes dicht bij het slapen en als je wakker wordt: al het speelgoed op de grond want zo’n opgeruimde kamer is zo saai…

 

 

Blijven lezen?