Interieurontwerp Boxmeer – hotel chique industrieel

1st, december, 2021

Hotel chique interieur

Je hebt een ruime woning, mooi gerenoveerd en aangebouwd maar toch lukt het niet er eenheid en sfeer in te brengen. Voor deze woning in Boxmeer werd ik gevraagd om een hotel chique interieur / industrieel interieurontwerp met te maken. De bewoners zijn zelf erg handig en waren niet bang voor een klusje, hierdoor is het project direct aangepakt en was geen idee te gek. Met een resultaat om samen heel trots op te zijn!

Woonvraag

Wil je ons helpen met een nieuw inrichting en bij het beter indelen van de woonkamer met aanbouw: wij komen er zelf niet uit. Het authentieke jaren 30 huis was al flink uitgebouwd waardoor er heerlijk veel ruimte is ontstaan voor het gezin. Hierdoor werd de aangebouwde tuinkamer met tv-hoek veel meer gebruikt dan smalle, oude woonkamer. Achter de glas-in-lood schuifdeuren bevindt zich een extra chill-kamer voor de kinderen. Een grote wens was een extra zithoek in de voorkamer met erker maar hoe?

Interieuradvies

Marije ging langs om de woning te bekijken en de wensen te bespreken. Hierna zijn er overleg momenten geweest en is er een interieurontwerp gemaakt met flink wat veranderingen.

De deur tussen de hal en voorkamer werd dicht gemaakt waardoor er in de erker meer ruimte ontstond. Hier kwam een tweede zithoek, zonder televisie, om gezellig samen te zijn. Het uitzicht is hier prachtig waardoor je er overdag heerlijk kunt zitten. De klassieke woning werd stoerder door het gebruik van zwart staal, cognac leer en een brick wall. De grote tv-hoek werd knusser door de hoekbank in het midden te zetten en door het gebruik van donkere kleuren en luxe stoffen. De achterwand van de boekenkast werd donker en kreeg hierdoor een veel chiquer effect. In plaats van de kast vol met boeken te zetten is er nu een combinatie gemaakt van boeken met woondecoratie en groene planten. En de witte muren kregen zachte, natuurlijke kleuren waardoor de hoeken meer eenheid krijgen.

Hotel chique interieur meets industrieel

Het werd dus een flink project met een complete metamorfose, in de stijl die helemaal bij de bewoners past. Het hotel chique interieur werd gecombineerd met industriële elementen zodat twee stijlen samen werden gebracht. De inrichting kreeg deze fijne sfeer door de juiste kleuren en materialen. Bovendien worden de ruimtes nu veel beter benut. Door de stalen taatsdeuren kan de zithoek afgesloten worden en hou je toch contact met elkaar. Met het uitgebreide interieuradvies is de woning tot aan de styling volledig nieuw ingericht.

Bekijk hier nog meer van dit project.

Interieurontwerp en styling: Marije Develing – Maison Belle, fotografie: Topr

Wil je ook interieuradvies? Bekijk de pakketten en neem contact op om te bespreken wat er mogelijk is.

Project in beeld