Inrichting zorgwoning Noord Holland – stolpboerderij

30th, december, 2021

In opdracht van Thuismakers werd ik gevraagd voor het interieurontwerp van deze nieuwe zorgwoning van Wonen bij September in Stompetoren. De inrichting zorgwoning Noord Holland is in december 2021 afgerond. Na een lange en grondige verbouwing van de oude herenboerderij: Villa Wittenburg wordt dit een sfeervolle, nieuwe zorgwoning voor ouderen met dementie. Hier krijgen de bewoners de zorg en persoonlijke aandacht in een fijne thuis omgeving.

Ik werd gevraagd om het complete interieurontwerp en de styling te verzorgen. Het werd een plan voor een warm en huiselijk interieur in Noord Hollandse stijl. Er zijn veel oude groen tinten gebruikt in combinatie met de warmte van hout en comfortabele meubels.

Woonvraag

Het oude pand heeft in de loop van de jaren veel functies gehad van woonhuis tot gemeentehuis van gemeente Schermer. Na een grondige verbouwing is het pand verbouwd tot een fijn woonhuis voor 24 ouderen. Voor het interieur is een fijne, huiselijke sfeer de grootste wens. Met comfortabele meubels en verschillende hoeken van koffie in de woonkeuken tot samen televisie kijken of spelletjes doen aan de lange tafel.

Interieuradvies

In dit pand heb ik authentieke tinten gebruikt die terug komen op de muren en in de meubels. De meubels zijn modern met klassieke details zodat iedereen zich thuisvoelt. De woonkeuken is een heerlijke, grote ruimte geworden waar samen gekookt en gegeten kan worden. Elk hoekje heeft een eigen sfeer waardoor de bewoners kunnen kiezen waar ze graag zitten. De basis van het interieur is rustig en natuurlijk met vrolijke accenten in de schilderijen en styling.

Resultaat

Het resultaat is een modern, landelijk interieur met klassieke elementen. De groene kleur verbindt binnen heel mooi met buiten. Door de ramen is er prachtig uitzicht op de weilanden met koeien en oude molen. Met vloerkleden en zachte, comfortabele stoffen voelt het interieur niet als zorgwoning maar als een mooi en stijlvol woonhuis. Vanaf januari 2022 wordt deze zorgwoning bewoond.

Meer van mijn projecten vind je op de website.

Project in beeld