Interieuradvies voor statig herenhuis

27th, oktober, 2021

Interieuradvies herenhuis

Thuismakers realiseert de zorgwoningen voor Wonen bij September. Hier krijgen ouderen met dementie de zorg en persoonlijke aandacht in een fijne thuis omgeving. Een prachtig, monumentaal pand in Ede werd compleet gerenoveerd tot sfeervolle, nieuwe zorgwoning. Ik kreeg de opdracht voor dit interieuradvies herenhuis. Mijn werk bestaat uit het uitzoeken van de kleuren, materialen, inkopen van meubels en het verzorgen van de eind styling. Mijn specialisme voor deze woningen is om een warm en huiselijk interieur samen te stellen voor de toekomstige bewoners.

Woonvraag

Het statig herenhuis aan de Stationsweg in Ede was in zeer slechte staat doordat er brand was geweest. Het werd al een lange tijd niet meer bewoond. Het complete pand werd gerenoveerd, waarbij de oorspronkelijke kleuren (oa. oker geel) en oorspronkelijke details terug moesten komen. De oude lambrisering, paneeldeuren met prachtige kozijnen zijn in oude staat terug gebracht. Met behoud van die oude details was de woonvraag om een warm interieur te ontwerpen wat goed past bij de doelgroep en bij deze tijd.

Interieuradvies herenhuis

Ik heb in het interieuradvies voor statig herenhuis, de monumentale kleuren toegepast op de wanden en op het houtwerk. Deze authentieke tinten komen subtiel terug in het luxe interieur. Door de oude woonkamers met elkaar te verbinden zijn het nu lichte, knusse huiskamers met verschillende zitjes. De grote hal werd een fijne leefplek om te eten en lezen en muziek te maken.

Resultaat

Het resultaat is een statig interieur met klassieke elementen als brons, schotse ruiten en oude meesters aan de wanden. Door details als zwart staal en grafische vormen oogt het geheel toch van deze tijd. Vanaf november 2021 wordt deze zorgwoning bewoond. Bekijk hier meer zorg projecten: binnenhuisarchitect voor luxe zorgwoning.

Project in beeld