Interieuradvies jaren 30 woning – Apeldoorn

26th, april, 2021

Voor een jong gezin werd ik gevraagd te adviseren bij een verbouwing van een karakteristieke jaren 30 woning in Apeldoorn. Het huis staat in een statige, oude wijk en was grotendeels nog in oorspronkelijke staat. Met de lange, smalle woonkamer en kleine keuken leek er beneden weinig mogelijk. Marije werd gevraagd om mee te denken aan de optimale indeling en de woning in de stijl van de kopers in te richten.

Woonvraag

Een betere indeling en meer woonruimte voor het gezin uit de Randstad wat deze twee-onder-een-kapwoning kocht. Met als grote wens: een woonkeuken, fijne zithoek en een mooi interieur bij de originele jaren 30 details.

Interieuradvies

De woning werd grondig verbouwd en gerenoveerd. De lange, smalle woonkamer en kleine keuken werden bij elkaar getrokken door een muur door te breken. Hierdoor voelt het veel ruimtelijker aan. Aan de woonkamer is een ruime veranda en bijkeuken aangebouwd. Zo is er meer bergruimte en kunnen de bewoners tijdens wat minder weer ook buiten zitten. De originele granito vloer werd in ere hersteld en de oude deuren werden hergebruikt.

Resultaat

De klassieke woning kreeg een moderne sfeer door de mat, zwarte keuken en zwarte details in de meubels. De zachte zand tint op de wanden zorgt voor een rustige maar warme basis.

In veel oude huizen zit de deur vanuit de hal op een onhandige plaats. Hierdoor is de voorkamer lastig in te delen. Doordat de open zithoek in de voorkamer is geplaatst, blijft er toch voldoende doorloop en wordt deze ruimte goed benut. Bovendien ontstaat hierdoor veel meer ruimte voor een grote eettafel in de keuken. De eettafel van het Nederlandse merk: Be Pure Home heeft een visgraat blad wat het klassieke interieur wat speelser maakt.

Via de openslaande deuren loop je vanuit de woonkeuken de veranda in. Hiernaast is een bijkeuken aangebouwd met plaats voor de wasmachine, droger, jassen en schoenen. Ook is de indeling van de tuin aangepast waardoor er meer privacy en speelruimte is ontstaan.

Interieurontwerp en styling: Marije Develing – Maison Belle, fotografie: Topr

Project in beeld