Interieuradvies woning – Huizen

28th, juni, 2021

In het oude centrum van Huizen staat deze karakteristieke kopgevel woning. Een sfeervol, oud huis uit 1910. Deze woning was in de loop van de tijd in verschillende stijlen verbouwd. Twee woonkamers werden één ruimte en de keuken is apart. Gelukkig zijn veel oude details nog bewaard en is het huis goed onderhouden. De nieuwe bewoners zochten eenheid en een fijne , eigen sfeer voor hun nieuwe familiehuis.

Woonvraag

Met de houten keuken en de balkenplafonds heeft het huis een fijne, landelijke sfeer. Alles is nog netjes maar niet helemaal in de gewenste stijl. Ook waren er nieuwe meubels nodig omdat ze verhuisden van een appartement naar een gezinswoning. Het jonge gezin was op zoek naar eenheid en een frisse, Scandinavische inrichting. Mooi maar vooral ook praktisch met twee jonge kinderen. Hiervoor was geen grondige verbouwing nodig maar met een aantal goede aanpassingen kreeg dit huis een totaal ander interieur.

Interieuradvies

Na aankoop van de woning is direct hulp ingeschakeld voor een goed interieuradvies. Samen zijn wij de woning gaan bekijken en werd de gewenste interieur vertaald naar een praktisch plan. De houten vloeren werden opgeschuurd waardoor het houd lichter is geworden. De massief houten keuken was nog goed en kreeg een compleet nieuwe uitstraling met groene zelliges, Marrokaans tegels. Het balkenplafond en de authentieke deuren en kozijnen kregen een frisse witte verflaag om ze mooi te laten afsteken. De draagbalk werd mooi weggewerkt in het balkenplafond. Groen komt terug van wanden, tegels tot in de linnen vouwgordijnen, hierdoor kreeg de woning helemaal de sfeer die bij nieuwe bewoners past. In het interieurontwerp werd de nieuwe indeling duidelijk, wat exact zo is uitgevoerd. Een aantal meubels zijn mee verhuisd en aangevuld met mooie en praktische meubels voor het gezin met jonge kinderen. Kortom een praktisch interieuradvies met een geweldig resultaat!

Resultaat industrieel interieur

De keuken en woonkamer lopen nu mooi in elkaar over en de ruimtes zijn beter benut. De keuken werd enorm gezellig en de ruime woonkamer is optimaal benut. De mooie details als het balkenplafond en de sfeervolle deuren komen nu nog mooier uit bij de groene wanden.

Op het grote vloerkleed kunnen de tafels aan de kant en kunnen de kinderen lekker spelen. De televisie (Samsung the Frame) valt mooi weg in de wand met lijsten. Zodat je niet zo’n zwart vlak hebt als je hem op schilderij stand zet. (Tip!!)  Eten maar ook thuis werken kan aan de ruime eettafel. Met het interieurplan hebben de bewoners de klussers aan het werk gezet en de woning ingericht: ideaal. Bekijk hier nog meer van dit project.

Interieurontwerp en styling: Marije Develing – Maison Belle, fotografie: Topr

Wil je ook interieuradvies? Bekijk de pakketten en neem contact op om te bespreken wat er mogelijk is.

Project in beeld