Interieuradvies voor en na – woonhuis Apeldoorn

1st, november, 2020

Interieuradvies Maison Belle Apeldoorn

Voor een vrijstaande woning in Apeldoorn werd ik gevraagd om een kort interieuradvies te geven voor een nieuwe inrichting. Wat begon met een kort advies liep uit tot een complete verbouwing van woonkamer, slaapkamer, badkamers tot keuken. Het huis is inmiddels helemaal vernieuwd en onherkenbaar.

Woonvraag

Deze heerlijke gezinswoning was toe aan een nieuwe inrichting. Het gezin woont hier met veel plezier maar het interieur mocht allemaal wat moderner, luxer en comfortabeler. De keuken en vloeren waren nog goed maar verouderd, er moest geschilderd worden en de meubels mochten worden vervangen. Ze vroegen mij hulp want kwamen hier zelf niet goed uit.

Interieuradvies

Tijdens het interieuradvies kwamen we op zoveel ideeën dat er een compleet verbouwplan werd gemaakt. In een paar fases werd de verbouwing uitgevoerd. Gesloten nieuwbouwdeuren werden vervangen voor zwarte glasdeuren waardoor de begane grond een veel lichtere en luxe uitstraling heeft gekregen. Door het glas lopen de ruimtes mooi in elkaar over en oogt alles ruimer. De basis als de maatwerk boekenkast is gebleven maar kwam in een andere hoek van de woonkamer. Raambekleding werd vernieuwd door luxe gordijnstoffen en brede jaloezieën. De keuken kreeg een betere indeling en werd zwart in plaats van beige. Deze stijl is van beneden naar boven doorgevoerd.

Resultaat

Door de vloer overal door te trekken en glasdeuren te plaatsen krijgen de ruimtes veel meer licht en is er meer contact met elkaar. De basis van dit interieur is neutraal en warm. De liefde voor reizen van dit gezin is terug te vinden in het behang in de hal en in veel foto’s en reisboeken.

Misschien wil je ook zo’n mooi interieur? Tips vind je in de woonblog  of vraag een interieuradvies aan.

Interieurontwerp en styling: Marije Develing – Maison Belle Fotografie: Topr

Project in beeld