Interieurontwerp en styling bosvilla

23rd, november, 2022

Interieurontwerp bosvilla

Woonvraag

Voor de vorige woning van dit gezin heb ik een paar jaar geleden met veel plezier interieuradvies gegeven. Inmiddels groeide het gezin het huis uit en zijn zij op zoek gegaan naar een grotere woning in een bosrijke wijk. De bosvilla uit 1926 werd in 2012 grondig verbouwd en uitgebreid. Aan de voorkant is het oude karakter behouden en aan de achterkant is er een prachtig, moderne uitbouw gekomen. Het huis had een moderne inrichting met veel paars maar deze woonstijl en kleuren passen helemaal niet bij de nieuwe bewoners. Ik werd gevraagd voor een interieurontwerp en advies om van deze prachtige villa een huis te maken wat qua inrichting past als een jas.

Interieuradvies

De woning is prachtig verbouwd en heel modern ingericht. De wens voor het nieuwe interieur was: warm, natuurlijk en praktisch voor dit gezin. Na een eerste bezoek heb ik een plan gemaakt hoe dit huis nog warmer en gezelliger kan worden. over de betonlook tegels kwam een nieuwe pvc visgraat vloer, de keuken kreeg een make-over, alle muren werden geschilderd en nieuwe meubels werden aangeschaft. Gedurende het traject ontstond een prachtig en persoonlijk interieur met originele details.

Resultaat

De keuken kreeg een renovatie: een aantal fronten werden vervangen van wit naar zwart. Er werd stoer hout toegevoegd in planken aan de muur en de bar. Hierdoor is de keuken minder licht en modern maar een sfeervolle ruimte geworden. Het hout loopt door op de vloer, deze pvc visgraat vloer werd over de oude tegels gelegd en geeft de woning veel meer karakter. De eethoek en de zithoek zijn met zorg uitgezocht. Door losse modules kan de grote hoekbank in verschillende opstellingen geplaatst worden. Nu staan er twee losse elementen als apart hoekje maar deze kunnen ook bijgeschoven worden voor een tv avond. De lange eettafel biedt plaats aan 8 tot 10 personen en werd dichter bij de haard geplaatst. Hierdoor geniet je nog meer van de heerlijke warmte tijdens frisse dagen.

Het behang en de rieten hanglampen versterken het natuurlijke gevoel. Doordat deze woning in het bos staat past het interieur prachtig bij de omgeving. In de eind-styling heb ik gebruik gemaakt van warme kleuren en natuurlijk materialen die gemixt zijn met een beetje glamour als goud en koper. Het huis is onherkenbaar en past helemaal bij de leefwijze en stijl van de nieuwe bewoners.

Wil je ook interieuradvies? Bekijk de pakketten en neem contact op om te bespreken wat er mogelijk is.

Ontwerp en styling: Marije Develing – Maison Belle, fotografie: Topr.

Project in beeld