Interieurontwerp en styling bosvilla – herinrichting

23rd, november, 2022

Interieurontwerp bosvilla

Woonvraag

Na een aantal jaren gewoond te hebben in een prachtig herenhuis verlangde deze ondernemers meer rust en ruimte voor hun gezin. Voor de vorige woning zijn we al samen aan de slag gegaan met de inrichting dus werd Maison Belle gevraagd om opnieuw een interieurontwerp te maken voor dit nieuwe huis. De bosvilla uit 1926 werd in 2012 grondig verbouwd en uitgebreid. Aan de voorzijde is het oude karakter behouden en aan de achterzijde is er een prachtig, moderne uitbouw gekomen. Het huis had een moderne inrichting met veel paars, grijs en wit maar deze woonstijl en kleuren passen helemaal niet bij de nieuwe bewoners. Na de aankoop werden wij  gevraagd voor een interieuradvies om van deze prachtige villa een huis te maken wat qua inrichting bij de persoonlijke wensen aansluit.

Interieuradvies

De woning is door de vorige eigenaren volledig verbouwd en heel modern ingericht. De wens van de nieuwe bewoners was: warm, stijlvol en natuurlijk. Na een aantal gesprekken heeft Marije een plan gemaakt hoe dit huis nog warmer en gezelliger kan worden. Over de betonlook tegels kwam een nieuwe pvc visgraat vloer, de keuken kreeg een make-over, alle muren werden geschilderd en nieuwe meubels werden aangeschaft. Gedurende het traject ontstond een prachtig en persoonlijk interieur met originele details.

Resultaat

De keuken kreeg een renovatie: de fronten van de hoge kasten werden vervangen van wit naar zwart. Er werden houten elementen toegevoegd in planken aan de muur en de bar. Hierdoor is de keuken minder licht en modern maar een warme en sfeervolle ruimte geworden. Het hout loopt door op de vloer, deze pvc visgraat vloer werd over de oude tegels gelegd en geeft de woning veel meer karakter. De eethoek en de zithoek zijn met zorg uitgezocht. Door de losse modules kan de grote hoekbank in verschillende opstellingen geplaatst worden. Nu staan er twee losse elementen als apart hoekje maar deze kunnen ook bijgeschoven worden voor een tv avond. De lange eettafel biedt plaats aan 8 tot 10 personen en werd dichter bij de haard geplaatst. Hierdoor geniet je nog meer van de heerlijke warmte tijdens frisse dagen.

Het behang en de rieten hanglampen versterken het natuurlijke gevoel wat echt bij deze mensen past. Doordat deze woning in het bos staat past het interieur prachtig bij de omgeving. In de eind-styling hebben wij gebruik gemaakt van warme kleuren en natuurlijk materialen die gemixt zijn met een beetje glamour als goud en koper. Het huis is onherkenbaar en past perfect bij de leefwijze en stijl van de nieuwe bewoners.

Wil je ook interieuradvies? Neem contact op om te bespreken wat er mogelijk is.

Copyright ©  deze foto’s mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

Project in beeld