Interieurontwerp herenhuis – Apeldoorn

1st, januari, 2019

Voor een prachtig herenhuis in Apeldoorn werd ik in 2017 gevraagd om het totale interieurontwerp en de interieur styling te verzorgen.

Ik ben met de kopers van het pand aan de slag te gaan met een goed interieurplan voor het jonge gezin. Het volledige pand werd gerenoveerd, de oude elementen zoals de kamer en suite, de visgraat vloer en het glas in lood zijn hersteld en worden benadrukt door de klassieke, eigentijdse meubelen.

Voor de wanden is gekozen voor kalkverf in authentieke kleuren. In de styling zijn kleur accenten gebruikt zoals het petrol blauw in de woonkamer. De aparte tv/lees-kamer werd een sfeervolle ruimte met donkere kleuren en veel kaarsen. Het is de favoriete avond kamer in huis geworden. De vakkenkast is op maat ontworpen en gemaakt door een meubelmaker. Hierdoor is er veel ruimte voor de verzameling boeken, woon-accessoires en de televisie.

Een grote wens van de bewoners was het Engelse bad op pootjes. Dit werd de basis van de nieuwe badkamer die statig en klassiek is geworden. Het zeeblauw op de wanden maakt het fris en sfeervol. Hier is de kalkverf voorzien is van een extra coating.

Interieur styling en ontwerp: Marije Develing van Maison Belle

Fotografie: RVR Photografie.

Vloer renovatie Houtkubus

Raambekleding: Woninginrichting aan huis.

Project in beeld