Interieurontwerp nieuwbouw villa – Zonnehoeve

21st, september, 2021

De wijk Zonnehoeve is een nieuwe, groene wijk in Apeldoorn. Op de ruime kavels zijn vrijstaande nieuwbouw villa’s, tweekappers en zorgwoningen gebouwd. Deze villa in jaren 30 stijl is gebouwd voor een ondernemer. Vanaf de start van de plannen werden wij betrokken om hier een droomhuis van te maken. “Nieuwbouw Zonnehoeve”

Woonvraag

Een luxe, ruim en comfortabel familiehuis moest het gaan worden. Maar waar begin je? Tijdens het bouwproces zijn er ontzettend veel keuzes te maken. We zijn gestart het het zoeken naar de ideale indeling. Zo kwam de keuken en het trappenhuis in het midden van de woning. Hierdoor ontstond er een heerlijk, ruime woonkamer met uitzicht op het park. Aan de achterkant van de woning zit een ruime woonkeuken met openslaande deuren naar de veranda in de achtertuin.

Interieuradvies

De woonstijl van deze nieuwbouw villa is: fris en licht met stoere details. Alle meubels werden vervangen en afgestemd op de grote ruimtes van deze woning. Juist door de maat van de meubels ontstaan er prettige ruimtes en voelt het gezellig aan. Ik heb geadviseerd in de keuze van de vloer, kleuren op de wanden, keuken materialen, kasten op maat tot in de raambekleding en styling. Na een brainstormsessie voor de kleuren en materialen kwam een sterke voorkeur voor blauw naar voren. Samen met de warme hout tinten en cognac leer op de meubels ontstond er een fantastische combinatie. Deze materialen zijn van binnen tot buiten gebruikt in het meubelair.

Resultaat

Er kwam een xxl elementenbank in de woonkamer om tv te kijken en te chillen bij de haard. Een heerlijke plek voor de avonden en weekenden. Door de grote bank en het grote vloerkleed voelt de woonkamer heel knus. Voor de ramen kwamen zwarte shutters, deze ‘binnenluiken’ zijn aan te passen naar het moment van de dag en kunnen ’s avonds helemaal gesloten worden. De keuken kreeg een grote vakkenkast op maat waar boeken en persoonlijke spullen een pronkplek kregen. De lange eettafel is ideaal voor huiswerk en om lekker lang na te tafelen. De veranda zorgt ervoor dat je extra lang kunt genieten van de tuin. Met de deuren open loopt binnen en buiten in elkaar over.

Nadat de meubels zijn geleverd ben ik samen met de klant op inkoop geweest en hebben we de styling gedaan. Zo is een nieuwbouw woning helemaal af en kan het grote genieten beginnen.  Bekijk hier nog meer van dit project.

Wil je ook interieuradvies? Bekijk de pakketten en neem contact op om te bespreken wat er mogelijk is.

Ontwerp en styling: Marije Develing – Maison Belle, fotografie: Topr.

Project in beeld