5 Interieurtips van Marije – VIDEO

1st, oktober, 2020

Interieurtips

Voor de Week van het Wonen werd ik door Omroep Gelderland gevraagd om tips te geven voor het interieur. Ik liet ons eigen huis zien en gaf vijf praktische interieurtips voor een oppepper van je inrichting.

Marije werkt al ruim twaalf jaar als zelfstandig interieurontwerper en heeft ondertussen meer dan duizend interieuradviezen mogen geven.“Interieur is iets wat helemaal in me zit; ik heb het meegekregen van mijn moeder en mijn oma. Huizen mooi maken is wat ik het allerliefste doe.”

Bekijk de video met de tips. De tekst gaat daaronder verder.

 

Met deze vijf tips richt jij jouw huis stijlvol in

 Tip 1: Kleur in huis

“Breng kleur in huis. Niks is zo lastig als een huis gezellig krijgen met allemaal witte wanden. Natuurlijke, lichte kleuren op de muren zijn een goede basis voor een mooi en warm interieur. Het mag eventueel ook wat donkerder zijn maar kijk dan goed wat de ruimte kan hebben. Ik kies er vaak voor om de muren een rustige kleur te geven en accenten toe te voegen in de styling. Zoals fel gekleurde kussens op de bank of een donker gekleurde stoel.”

Tip 2: Recht en rond

“ Combineer rechte vormen met rond. Een goed voorbeeld in de video is de ronde salontafel in de woonkamer. Dit breekt de strakke, rechte lijnen van de hoekbank en lange televisiekast. De ronde lijnen komen ook terug in de vorm van het stalraam: zo ontstaat er een mooi geheel. Het zorgt voor een  vriendelijke uitstraling en maakt het interieur wat levendiger.”

Tip 3: Oud met nieuw

“Ik ben gek op het combineren van oude met nieuwe meubels. Bovendien is het ook nog eens duurzaam. Dit oude stoeltje komt van de kringloopwinkel, ik kocht hem voor maar vijf euro. Het model en materiaal is prachtig, ik heb het hout zwart geschilderd en zo staat het heel mooi bij de andere, nieuwe meubels. Dit soort meubelstukken geven je interieur karakter. Juist die mix tussen oud en nieuw maakt het origineel.”

Tip 4: Persoonlijk interieur

“Wees niet bang om te laten zien waar je van houdt en waar je interesses liggen. Denk bijvoorbeeld aan een kast met mooie boeken die je interesseren, in combinatie met leuke accessoires. Ik hou zelf heel erg van vogels en natuur: de vogels komen als thema terug in ons huis. Ik verzamel Scandinavische,houten vogels en gaf ze een prominente plek in de vakkenkast. Hierdoor krijg je een interieur dat echt bij je past.”

Tip 5: Indeling

“Dit is misschien wel de belangrijkste. Denk buiten de standaard kaders en bedenk vooral wat belangrijk is voor jezelf, je gezin en iedereen die er woont. Je kunt bijvoorbeeld een grote ruimte meerdere functies geven. Ik heb dat in ons eigen huis gedaan door middel van het keukeneiland met bar, de keuken heeft hierdoor een ruime hoek gekregen. Onze eettafel staat weer in een andere hoek zodat we kunnen kiezen waar we ontbijten of lunchen. De zithoek wordt bij ons minder gebruikt en heeft een wat kleinere ruimte gekregen. Dit werkt perfect bij ons. Als je de mogelijkheid hebt: deel het in op de manier die echt bij je past.”

Meer tips van Marije lees je in haar columns, die ook worden geplaatst in de Maison Belle woonblog.

Met dank aan Omroep Gelderland.  Interieur en styling: Maison Belle.

Project in beeld