Renovatie arbeiderswoning

11th, november, 2019

In 2007 werden deze oude arbeiderswoningen uit 1918 teruggebracht in oude stijl. In de renovatie kwamen de oude kleuren en luiken terug en de huizen kregen een grote aanbouw waardoor er meer woonoppervlak ontstond. Doordat de woning helemaal vernieuwd werd ontstond er een nieuwbouw sfeer. De uitdaging was om het oude  huis van binnen meer sfeer te geven en de ruimte goed te benutten.

Woonvraag

Een mooie en praktische indeling voor het kleine voorhuis. De landelijke stijl en sfeer doorvoeren waar het voorhuis en de aanbouw goed bij elkaar passen.

Interieuradvies

De basis van de woning werd na de grondige renovatie weer terug gebracht in oude stijl. De balkenplafonds werden doorgevoerd, nieuwbouw deuren werden vervangen door paneeldeuren en de keuken past in de stijl van het huis. De donkere vloer werd in de hele woning doorgetrokken en zorgt voor een rustige maar sfeervolle basis.

Resultaat

Een combinatie van oud met nieuw geeft dit interieur heel veel sfeer. Door grote elementen te gebruiken zoals de hoekbank oogt de woonkamer ruimer. Met een zwenkbeugel is de televisie te draaien en de houtkachel is zichtbaar vanaf zowel de eethoek en zithoek. De ronde tafel doorbreekt de rechte lijnen en is een gezellige hoek geworden om samen te eten. De oude buffetkast werd geschilderd in mat zwart, samen met de nieuwbouw schuifdeuren. Een succesvolle renovatie.  Bekijk hier meer van de woning.

Ontwerp en styling: Marije Develing – Maison Belle, fotografie: Topr

Project in beeld