Restaurant interieuradvies en ontwerp

9th, februari, 2022

There’s a new kid in town! Een nieuw restaurant in Apeldoorn centrum: dé plek voor een verse kop koffie, uitgebreide lunch, gevarieerd diner én gezellige borrel. Dit alles in een chique, sfeervolle ambiance. Marije van Maison Belle werd gevraagd voor het restaurant interieuradvies en ontwerp. Het oude pand moest eerst volledig worden verbouwd.

Interieur wens

Het authentieke pand, van oudsher bekend als ‘de Pasch’ stond al een tijd leeg tot de horeca ondernemer Jurry Brink besloot hier een nieuw restaurant te starten. Jurry is hartelijk, gezellig en enorm enthousiast en zo moest ook de sfeer van zijn nieuwe restaurant Mr. Murk worden! De wens was om een chique, warme en sfeervolle ambiance te creëren maar waar begin je? Het pand is lang en smal, kreeg een nieuwe aanbouw aan de achterkant waardoor er extra veel ruimte ontstond. Bijzonder waren de oude elementen als de voorpui met prachtig glas in lood, de oude stenen muur aan de achterkant en de ornamenten plafonds.

Restaurant interieuradvies

We kozen voor een ‘Wauw effect’ door het oude, ornamenten plafond diep, wijnrood te schilderen. Zo voelt de hoge ruimte knusser en warmer. De sierlijke kozijnen werden benadrukt door een donkere tint en de muren kregen zachte, authentieke kleuren. Het donkere hout in de visgraat vloer en in de meubels zorgen voor een extra donkere, chique sfeer. Door de combinatie van velours, goud en rijke materialen ontstaat deze ‘hotel, chique’ sfeer. De donkere gordijnen bij de achterdeur maken het restaurant extra knus. Samen met de eigenaar heb ik alle meubels en decoratie uitgezocht, waarna ik het restaurant compleet kon inrichten en afstylen. Wat een feest om te doen!

Resultaat

Het resultaat is een chique restaurant interieuradvies en ontwerp in warme, chique en donkere kleuren. Heerlijke zitjes voor koffie met uitzicht op de straat tot knus in de hoekbank, achter in de zaak. In de kelder is een gezellige huiskamer gekomen waar besloten feestjes kunnen worden gevierd. Zo heeft het restaurant enorm veel mogelijkheden voor divers publiek. Inmiddels is Mr. Murk geopend en een waardevolle aanvulling op de Apeldoornse horeca. Absoluut een aanrader om te genieten van een gezellige lunch of avond uit.

Bekijk hier meer van mijn interieur projecten of doe inspiratie op in de Maison Belle woonblog.

Project in beeld