Woonboerderij Villa Rijzenburg

3rd, juli, 2023

Woonboerderij Villa Rijzenburg – interieur ouderenzorg

Villa Rijzenburg, een historische woonboerderij met een rijke geschiedenis, bevindt zich op een prachtige locatie aan de rand van Park de Hoge Veluwe. Voorheen fungeerde dit pand als restaurant, maar na een aantal jaren leegstand is het nu aangekocht om gerenoveerd te worden tot ouderenzorg woning. Na een grondige verbouwing is Villa Rijzenburg nu klaar om te functioneren als een comfortabele en moderne residentie voor ouderen met dementie, met een ruime nieuwbouwuitbreiding.

Woonvraag

De oude boerderij wordt het nieuwe thuis voor ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. Ons werd gevraagd om een warm en huiselijk interieur te creëren. Dit proces begon ruim voor de renovatie. Er is een algeheel interieurplan ontworpen voor de gemeenschappelijke woonruimtes, waaronder een sfeervolle woonkeuken en comfortabele zitgedeeltes voor dagelijks gebruik. Het complete interieurplan omvatte kleuren voor de wanden, vloeren, gordijnen, meubels, keuken en decoratieve elementen. Nadat de renovatie was voltooid, werden alle nieuwe meubels geleverd en kon het inrichten en stylen eindelijk beginnen.

Interieuradvies: woonboerderij ouderenzorg

Het oude pand is volledig gemoderniseerd, waarbij de prachtige oude gebinten een prominente rol spelen in het interieur. Door het hoogteverschil in het plafond van de keuken en woonkamers zijn er verschillende hoeken ontstaan. De kleur ossenrood, afkomstig van het oorspronkelijke pand, is opnieuw toegepast op de oude luiken en buitendeuren en werd tevens de accentkleur in het nieuwe interieur. Diverse tinten rood, roze, taupe en terracotta creëren een warme sfeer in het nieuwe interieur. Door de plafonds wit te schilderen, zijn de ruimtes lichter en rustiger geworden, wat zeer belangrijk is voor deze doelgroep.

De woonkeuken kreeg een grafietgrijze keuken met veel kastruimte, apparatuur en een groot keukeneiland. Gezellige eettafels zijn hier omheen geplaatst, waar bewoners kunnen eten, drinken en dagelijkse activiteiten kunnen doen zoals spelletjes spelen of deelnemen aan creatieve workshops. Via openslaande deuren loop je naar de woonkamer, waar ruimte is om te lezen, televisie te kijken en familie te ontvangen. Het interieur bestaat uit moderne en sfeervolle (zorg)meubels met klassieke details, zoals oude meesters aan de muren, klassieke lampenkappen en een gezellige styling. De meubels zijn gemaakt van rijke stoffen, hebben mooie vormen en bieden veel comfort. Hiermee valt het interieur in de smaak bij jong en oud en oogt het niet ouwbollig.

Resultaat

Het eindresultaat is een gezellige woonboerderij met een mooie woonkeuken en comfortabele zithoeken. Deze zorgwoningen hebben geen zorg/ziekenhuissfeer maar in plaats daarvan zetten wij een warm en elegant woonhuisgevoel neer. Dat is onze missie voor deze prachtige ouderenzorgwoningen: het bieden van een fijne woonomgeving voor ouderen die niet meer thuis kunnen wonen.

Vanaf juli 2023 zullen bewoners hun intrek nemen in deze zorgwoning. We wensen zowel de medewerkers als de bewoners veel liefde en geluk toe in Villa Rijzenburg.

Bekijk hier meer van onze projecten.

Project in beeld