Interieurontwerp slaapkamer en badkamer op zolder

1st, november, 2018

Voor een prachtige, oude villa in Apeldoorn werd ik gevraagd interieuradvies te geven voor de boven verdieping. Ik ging aan de slag met een complet interieurontwerp en interieurstyling voor de zolder verdieping.

Woonvraag

Het gezin woont met veel plezier in deze mooie woning. Doordat de 2 zoons ouder worden ontstond de wens om de boven verdieping opnieuw in te delen. De wens was dat de jongens meer ruimte kregen om boven vrienden te ontvangen en hun hobby’s uit te voeren. De zolder werd voornamelijke gebruikt als logeerplek en voor bergruimte. Hoe konden ze dit nu het beste verdelen en indelen?

Interieuradvies

Tijdens het eerste gesprek kwamen we tot het plan om de zolder verdieping om te toveren tot slaapkamer en badkamer voor de ouders. De jongens krijgen hierdoor beide een grotere kamer. Ik heb dit uitgewerkt in een interieurontwerp met een nieuwe indeling voor de zolder. De verbouwing is op basis van het ontwerp volledig uitgevoerd door een aannemer.

Resultaat

Door muren op zolder weg te breken ontstond er een grote, open ruimte. De dakramen zorgen voor meer licht. Door de diverse nokken ontstond er natuurlijke van de open badkamer, slaaphoek tot een walk-in-closet in de kleinste nok. Het geheel is fris wit gemaakt, op de vloer kwam een pvc vloer met een natuurlijke uitstraling. Er werden meubels op maat gemaakt waardoor alles perfect past. Dit alles heeft een styling gekregen in een frisse, zomerse sfeer. De verbouwing is een groot succes, op deze manier worden de ruimtes voor dit gezin veel beter gebruikt.

Misschien wil je ook wel zo’n mooie slaapkamer? Tips vind je in de woonblog.

Interieurontwerp en styling: Marije Develing – Maison Belle Fotografie: RVR Photography

Project in beeld